Er Cloud Computing dødsstødet for traditionel IT sikkerhed? Nej, siger eksperter

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er i de seneste år blevet utroligt populært, at bruge cloud computing til at gemme sine vigtige data. Dette er gældende uanset om det er vigtige data for virksomheden, eller om det blot er dine private data såsom billeder og lignende. Konkurrencen er hård og der har været en lang debat omkring dette bliver dødsstødet for traditionel IT sikkerhed, dog siger eksperter nej til dette.

Desværre er det ikke altid sådan eksperter har ret og nogle gange kan vi mennesker altså godt tage fejl. En ting er i hvert fald sikker, hvilket er at cloud computing i løbet af de seneste par år er blevet utroligt populært, hvorfor der den dag i dag også er utroligt mange udbydere på markedet.

Der er også utroligt mange fordele ved netop cloud computing, hvorfor det for den traditionelle it sikkerhed har utrolig svært ved, at konkurrere med disse.

Mange af de udbydere, der tilbyder cloud computing, gør det også helt gratis op til en vis mængde data, hvilket er endnu en konkurrencemæssig fordel i forhold til traditionel it sikkerhed.

Dette er også en grund til der er så mange der er utroligt skeptiske omkring den traditionelle it sikkerhed i fremtiden overhovedet vil eksistere eftersom, der er utrolig mange konkurrencemæssige fordele ved, at bruge cloud computing.

Eksperter siger dog noget andet end ovenstående. Disse mener nemlig at virksomheder altid har brug for, at have deres data opbevaret på den traditionelle måde frem for hos et stort internationalt firma der tilbyder cloud computing. Men det eksperter dog ikke nævner i deres argumentation omkring, hvorfor traditionel it sikkerhed i fremtiden også vil eksistere er altså, at virksomhederne også er begyndt, at benytte sig af cloud computing, hvilket er et negativt tegn for traditionel it sikkerhed.

En af de ting man skal tage stilling til når man vælger om det er cloud computing eller opbevaring af it sikkerheden på den traditionelle måde er, hvordan den enkelte udbyders it-sikkerhedspolitik er eftersom dette har betydning for dine data. Dette er derfor også noget der skal tages med i dine overvejelser, hvis du f.eks. tænker på cloud computing.

Dog er der nok noget tid til det er relevant, at branchen med traditionel it sikkerhed skulle bukke under eftersom der stadig er mange der benytter sig af netop dette, hvorfor disse ikke bare bliver lukket ned fra dag til dag.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
8º - 6º
91%
6.21 km/h
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre
5.38
2.57
lør