Godt nyt til alle SEO-elskere: Google-aktien steg til nye højder i 2013

Artiklen indeholder reklamelinks

GoogleFredag den 18. oktober 2013 var en stor dag for verdens største søgemaskinekoncern, Google. Selskabets aktie var nærmest eksploderet fredag morgen, efter at man havde indleveret regnskabet for tredje kvartal sent torsdag aften.

Flere analytikere og eksperter vurderer allerede nu, at Google går en endnu større fremtid i møde, end man før har turde håbe på, og fremgangen ses som et kæmpe rygklap til alle medarbejdere og brugere af søgetjenesten, der formodentligt går en endnu større fremtid i møde, end man før har drømt om.

Ny rekord: firecifret aktieværdi

I tal steg Google-aktien med hele 13,77 procent, hvilket betyder, at én enkelt A-aktie nu koster svimlende 1011,65 amerikanske dollars – det svarer med de nuværende valutakurser til 5514,10 danske kroner.

Dermed har Google-aktien nået en ny opsigtsvækkende milepæl, da denne aldrig før har været oppe på en firecifret aktieværdi. Til sammenligning kan en Microsoft-aktie i skrivende stund erhverves for knap 35 amerikanske dollars, hvilket svarer til 190,5 danske kroner.

Rekorden skal også ses i lyset af, at selskabet først blev børsnoteret tilbage i 2004, hvor én aktie blot kostede sølle 85 amerikanske dollars – svarende til 463,50 danske kroner.

Målt op mod fredagens aktiestigning kan man blot konstatere, at aktien siden 2004 og frem til i dag er steget med over 1000 procent. Markedsværdien for eventuelle interesserede købere beløber sig nu til svimlende 1800 milliarder kroner.

Annoncesalget til mobile platforme afgørende

Årsagen til investorernes enorme begejstring på markedet skyldes givetvis den store stigning i salg af annoncer til mobil- og videotjenester, som har været en stor succes for selskabet i de seneste par kvartaler.

Samtidig peger flere analytikere på, at det forhøjede annoncesalg faktisk sker i lyset af generelt faldende annoncepriser, som ellers kunne formodes truende for koncernens omsætning.

Alligevel er faktum dog, at nettoresultatet steg 36 procent til 2,97 mia. kroner i forhold til sidste år kvartal, hvorfor Google nu for alvor må siges at have fået luft under vingerne, hvis man ikke mente, at koncernen havde det i forvejen.

God nyhed for alle Google-elskere

Rekordstigningen i Google-aktien kommer formentlig som en glæde for alle de virksomheder og personer, der hver dag arbejder med online markedsføring og branding, hvori søgemaskineoptimering (SEO) er en helt basal komponent.

Søgemaskineoptimering sker naturligvis til alle slags søgemaskiner udover Google (f.eks. Bing osv.), men dette ændrer ikke på, at Google er den altdominerende og mest fortrukne søgemaskine i verden. Derfor er stigningen for alle dem, som hver dag tjener penge og driver virksomhed via Google ligeledes en god nyhed.

Ifølge flere eksperter skyldes dette, at en ekspansion af Google vil udvide mulighederne og bibeholde det store marked inden for søgemaskineoptimering, som er blevet skabt i løbet af årene. Et så stort finansielt og erhvervsmæssigt område påvirkes dermed positivt, når Google-aktien flyver til tops, udtaler flere eksperter til Erhvervsnyhederne.dk.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons