Online Shopping

Fra denimjakker til dagligvarer – e-handel ændrer vores vaner

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er næppe gået manges næse forbi, at internettet de sidste årtier blot har vokset sig større og større. Vi bruger mere og mere tid foran computer- og telefonskærmen og antallet af hjemmesider, der kan tage både din tid og dine penge, vokser.

Men internettet har naturligvis også ført en masse positive ting med sig. Kommunikation er blevet nemmere og hurtigere end nogensinde før. Det gælder både nyheder, der nu florerer hele vejen rundt på rekordtid, og beskeder mellem familiemedlemmer, der kan være i kontakt, selvom de er på hver sin side af kloden.

Der er altså en masse fysiske begrænsninger, der ikke længere er gældende, efter internettet har gjort sit indtog. Det betyder også, at det nu er blevet muligt at handle i butikker, der aldrig har betalt husleje i Danmark. Webbutikkerne vokser hastigt frem, og hvis man ellers er villig til at betale for transport og eventuelle toldafgifter, så er der intet til hindres for, at du handler i webbutikker, der har hjemme i alt fra USA til Uganda.

De fysiske butikker udfordres

De øgede muligheder har dog også ført nogle udfordringer med sig for de erhvervsdrivende. For når man nu kan sidde hjemme foran computeren og bestille sine nye bukser, hvorfor skulle man så have behov for en fysisk butik? I nogle tilfælde har det betydet, at butikker har måtte dreje nøglen om, mens andre har valgt at flytte deres butik online for at sætte deres udgifter ned.

Tøj og sko er uden tvivl en af de ting, som danskerne har kastet sig over at handle meget af på nettet. Da de fleste i forvejen kender deres størrelser, er behovet for at prøve tøjet i de fysiske butikker ikke en hindring for at købe. Og hvis det ikke passer, så sender man det jo bare retur.

Mere udspekuleret er tilfældene, hvor en kunde prøver et stykke tøj i en fysisk butik, for derefter at købe det online hos den forhandler, der sælger det billigst. En udfordring, som butikkerne har svært ved at stille noget op imod.

Dagligdagen kan klares online

E-handel dagligvare

Det er dog langt fra kun tøj og sko, der bliver handlet online. Internethandel er blevet noget, som langt de fleste butikker nu tilbyder. Derfor er det nu muligt at spare sin tur til det lokale center, og i stedet handle eksempelvis medicin på et online apotek.

Derudover er det nu også blevet muligt at klare sine indkøb af dagligvare online. Dermed slipper du for at stå i kø med dine to grædende børn, der ikke vil rejse sig fra gulvet, før de får en mælkesnitte. I stedet kan du blot kører hjem, og få leveret alle dine nødvendige varer direkte til døren.

I samme kategori er de såkaldte måltidskasser også i kraftig fremgang. Et koncept der indebærer, at man modtager en kasse med fødevare og opskrifter. På den måde skal du ikke længere ligge hjernen i blød i forhold til, hvad der skal på menuen derhjemme.

Der er med andre ord flere og flere gøremål, der kan klares online. Om det giver mere fritid, er nok afhængig af den enkeltes situation. Men for nogle gør det uden tvivl hverdagen lidt nemmere at overkomme.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors