3 genveje til effektive medarbejdere

Artiklen indeholder reklamelinks

To medarbejdere kan sagtens sidde begge og bruge 37 timer på samme arbejdsplads og i samme stilling, men med et meget forskelligt output.

De danske virksomheder har al interesse i at optimere deres medarbejdere i forhold til effektivitet. Des mere effektive medarbejdere, man har, des mere bliver der skabt på de samme arbejdstimer – og des bedre en forretning bliver virksomheden på denne måde.

Her får du af Erhvervsnyhederne.dk 3 genveje til at holde dine medarbejdere motiverede og effektive – og derved til at lave en bedre forretning ud af din virksomhed.

Involver medarbejderne

At involvere medarbejderne i virksomheden vil øge arbejdsglæden, moralen og ansvarsfølelsen for virksomhedens resultater – og derved i sidste ende altså hvor godt et resultat, der bliver produceret.

At involvere medarbejdere kan gøres på mange måder. En er at opfostre en arbejdskultur, hvor det at stille forslag til forbedringer på arbejdspladsen er det mest naturlige i verden. En anden ting er rent faktisk at lytte til disse forslag og implementere så mange af dem som muligt. En tredje er aktivt at lave møder med medarbejderne, hvor formålet er at snakke om arbejdsmiljøet – og ikke om dagens reelle opgaver.

Medarbejderne kan også involveres ved at lade dem stille forslag til markedsføring, til ekspansion af virksomheden og til hvad der ellers kan være med til at hjælpe til sorte(re) tal på bundlinjen.

Ved at involvere medarbejderne øges deres glæde og ansvarsfølelse – og det skaber resultater.

Aktiver medarbejderne fysisk

En suveræn måde at holde mennesker fokuserede og koncentrerede på er ved hjælp af motion.

Under motion og brug af kroppen frigøres endorfiner, herunder signalstoffet dopamin – det stof, der skaber en følelse af glæde i hjernen. Motion fører med andre ord til en glædesfølelse lig den, antidepressive midler fremprovokerer.  Man bliver glad af motion.

Motion kan indføres i dagligdagen på mange måder. En er at opfordre medarbejderne til at cykle på arbejde og eventuelt sponsorere eller lease elcykler til medarbejderne. En anden er at købe firmaabonnementer til Fitness World, Fresh Fitness eller Fitness DK. En tredje kan være at lave små øvelsessessioner med forebyggende øvelser mod museskader en gang om eftermiddagen.

Mennesker, der dyrker motion i fritiden, har ofte mere overskud, koncentration og opmærksomhed at give af i forbindelse med udøvelse af deres faktiske arbejde. Sunde mennesker arbejder mere effektivt.

SMART-goals

I USA gør man et stort nummer ud af at arbejde med SMART-goals. Smarte mål. Smarte mål er:

Specific – Præcise

Measurable – Målbare

Achieveable – Opnåelige

Realistic – Realistiske

Timely – Og mulige at klare inden for en given tidsperiode

Sådanne mål er med andre ord veldefinerede. Du har en opgave, og du ved, hvordan den skal udføres og hvor lang tid, du skal bruge for at udføre den. At have SMARTE opgaver medfører en følelse af produktivitet, da opgaverne bliver mulige at “ticke af” med flueben ligesom en to-do-liste. De bliver mulige rent faktisk at gennemføre.

I modsætning til smarte mål står mudrede mål, hvor du ikke præcis ved, hvad du skal lave og hvornår opgaven er slut. Sådanne opgaver trækker ud til både arbejdsgivers og arbejdstagers store frustration.

Med smarte mål, motion inkorporeret i arbejdsdagen og et arbejdsmiljø, hvor der bliver lyttet til den enkelte medarbejder, bliver der skabt resultater. Og det skaber en sund og givtig virksomhed

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
10
11º - 5º
69%
9.83 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons