Prisen på en begravelse er blevet nemmere at finde

Det er blevet lettere at gennemskue, hvad en begravelse koster

Artiklen indeholder reklamelinks

Prisen på en begravelse er blevet nemmere at finde

I mange år har det været svært at gennemskue, hvad en begravelse egentlig koster. I 2011 fik DanskeBedemænd en bøde på 400.000 kr., fordi deres etiske regler var i strid med Konkurrenceloven. Ifølge de etiske regler måtte bedemændene ikke annoncere med deres priser.

Krav tilbedemændenes hjemmesider

Prisen skal fremgå af bedemandens hjemmesideGennem de seneste år er der dog kommet en langt større gennemsigtighed på markedet.

Der er også blevet sat langt større krav til bedemændenes hjemmesider, som både skal indeholde mindst 3 priseksempler, informere om særlige forhold, som du skal huske, samt have en skabelon for bedemandens ydelser, som også indeholder en beskrivelse samt priser.

Disse krav er blevet udarbejdet til fordel for forbrugerne. Hele bedemandsbranchen har længe været svær at overskue, særligt fordi det er sjældent man som person har behov for en bedemand. Og når man har behov for en bedemand er man måske tynget så meget af sorg, at man alligevel ikke kan overskue en grundig research, inden man kontakter den første bedemand, man finder i søgeresultaterne.

Det er ikke alle bedemænd, der har tage alle krav til sig. Nogle opstiller blot priseksempler, andre har ikke en beskrivelse af deres ydelser. Unik Begravelse er en bedemand i Aarhus C, der har taget de tre krav til sig – og som i øvrigt gør en ære ud af at give de besøgende den nødvendige information. På hjemmesiden kan man blandt andet læse om, hvad bedemanden hjælper med, se priseksempler, se en komplet liste med ydelser og priser, se tilskudsmuligheder og meget mere. Den kvindelige bedemand har altså gjort det meget gennemskueligt, hvad en begravelse koster.

Store prisforskelle

Store prisforskelle mellem bedemænd

Grunden til, at der er blevet opsat disse krav til de danske bedemænd skyldes, at forbrugerne ikke har kunne gennemskue de prisforskelle, der er blandt bedemændene. En undersøgelse lavet af Begravelsesguiden.dk i 2012 afslørede, at langt de fleste bedemænd ikke ville oplyse deres priser. Dermed er der også mange, der først finder ud af, hvad begravelsen koster, når de til sidst modtager fakturaen fra bedemanden.

Det kan derfor udledes, at mange personer har betalt langt mere for en begravelse hos en bedemand, i forhold til hvis de havde valgt en konkurrerende bedemand. Konkurrencen blandt bedemænd er meget hård, og det kan være derfor, at de fleste bedemænd ikke ville oplyse deres priser i forbindelse med undersøgelse. Dette med god grund: Undersøgelsen viste, at der var mere end 10.000 kr. forskel på den billigste og dyreste begravelse og bisættelse.

Med den øgede gennemsigtighed i bedemandsbranchen bliver vi som personer langt bedre stillet, når vi skal vælge en bedemand. Gennemsigtigheden på markedet er en god ting: det bidrager til en sundere konkurrence – og så ved vi også, hvad vi betaler for, når vi køber de services, som en bedemand tilbyder. Hvor mange andre produkter og services køber vi, uden vi kender prisen først? Hvorfor skulle det være anderledes, når vi skal tage afsked med et familiemedlem eller en nær ven?

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
5
6º - 5º
91%
6.25 km/h
6.02
4.68
søn
4.23
2.73
man
3.27
0.93
tirs