saadan reddes den grafiske branche

Kan den grafiske branche reddes af MPS?

Artiklen indeholder reklamelinks

saadan reddes den grafiske brancheI hele det nuværende årtusinde – altså siden 00’erne – har den grafiske branche lidt under nogle hårde vilkår. Det har betyder, at branchen i dag kun fylder cirka 2/3 af dens størrelse ved årtusindeskiftet. Det er ikke kun finanskrisen, der har sat dybe spor i trykkerbranchen, men også moderne teknologi, der har minimeret antallet af tryksager betragteligt. Dog har moderne teknik også bragt servicen ”managed print services” med sig – og måske kan den være med til at vende skuden for nogle af de ramte virksomheder?

Reducer omkostningerne betydeligt med printdrift

Managed print services eller printdrift, som det hedder på dansk, er muligheden for at outsource driften af sine printere til et eksternt bureau. Det kan være en vigtig omkostningsreducering for en virksomhed. Mere konkret overlader man driften af sine printere til nogle andre. På den måde sparer man en ansat væk, og det kan være en vigtig og nødvendig besparelse, hvis der ikke ligger nok arbejde i driften af printerne til at det kan udgøre en fuldtidsstilling.

I stedet lader man en servicevirksomhed varetage driften. Det bringer nogle fordele med sig – men helt åbenlyst er det, at ansvarsoverdragelsen er en vigtig fordel ved denne løsning. Det er dyrt at have ansatte, og printdrift er en omkostning i produktionen, som ikke direkte skaber omsætning.

Når driften varetages af en servicevirksomhed, får man også den fordel, at der i servicevirksomheden sidder flere forskellige specialistister, som til sammen kan meget mere end én enkelt medarbejdere ville kunne håndtere. Derfor kan man altså få en del ekstra værdi for pengene.

Managed print services reducerer også tidsforbruget

fejlfindning af printerNår det er et eksternt bureau, der varetager driften af ens printere, medfører det desuden, at man i sin egen virksomhed sparer tid på fejlfinding, tilkaldelse af ekstern service, indkøb af reservedele og skift af tonere mv. Alt dette klarer den servicevirksomhed, som man har ansat, nemlig.

 

Med moderne teknik kan de tilmed se det meste eksternt – så når toneren snart skal skiftes eller printeren får en defekt, ved servicevirksomheden det allerede på forhånd. Det betyder, at de kan rykke ud med service allerede før, den grafiske virksomhed opdager, at der er opstået et problem.

Kan den grafiske branche reddes af MPS?

Om den grafiske branche ligefrem kan reddes af managed print services er måske tvivlsomt. Det er altid flere faktorer, der er med til at afgøre en virksomheds fremtid. Og selvom det kan hjælpe at reducere nogle af sine omkostninger forbundet med produktionen, kan omkostningsreducering sjældent stå alene.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
12
14º - 7º
73%
4.9 km/h
13.42
5.43
tors
16.34
9.41
fre
15.7
10.75
lør