Google soegeresultat

Google er en essentiel del af fremtidens marked

Artiklen indeholder reklamelinks

Hvis man ikke ligger fornuftigt i søgeresultaterne, kan man let gå glip af mange penge, hvis man har en butik online. Dette er eksemplificeret i netbutikken mytrendyphone.dk, som ifølge finans.dk har tabt mange penge på at falde i søgeresultaterne.

Den spirende virksomhed, som forhandler tilbehør til mobiltelefoner, har de senere år tjent 20 millioner, ifølge Børsen, som finans.dk citerer, men sidste år blev det til et minus på 7 millioner.

Ifølge stifteren af virksomheden, Silvan Popovic, er årsagen til den økonomiske deroute sidste år simpel. Mytrendyphone.dk er faldet i søgeresultaterne på en række søgeord, som er vigtige for dem, og derfor har der været mindre trafik og dermed mindre omsætning.

Den historie illustrerer godt, hvor stor en rolle, Google spiller på det danske marked, selvom de ikke selv direkte sælger produkter. Google er den primære indgangsvinkel for mange mennesker i Danmark til så godt som alting på nettet.

Online handel fortsætter væksten

Hvert år kommer der en opgørelse over, hvor mange penge danskerne lægger i onlinebutikker, og pilen peger kun i en retning. Vi bruger flere og flere penge online, og i 2017 beløb danskernes købelyst online sig til hele 115 milliarder kroner.

Helt naturligt er der altså også fokus på kunderne online, og som mytrendyphone.dk tydeligt viser, kan man ikke bare se til, mens konkurrencer overtager. Casen her er selvfølgelig lidt speciel, fordi virksomheden primært hører til online, men også for fysiske butikker med webshops gælder det, at man skal holde sig godt fremme.

Google er den altdominerende søgemaskine i Danmark, selvom andre forsøger at tage konkurrencen op. I 2017 fik Google også en bøde af EU for at udnytte sin position på markedet til at favorisere bestemte resultater, når det kommer til onlinehandel.

Det drejede sig dengang om, at Google favoriserede sin egen prissammenligningstjeneste, Google Shopping, frem for konkurrenter, så Googles betydning for onlinehandel er altså ganske veldokumenteret.

Det kunne se ud til, at Google får konkurrence af amerikanske Amazon, når det kommer til at dominere inden for onlinehandel i Danmark, men spørgsmålet er, hvor meget af handlen der vil rykke over på Amazon, når de gør sit indtog i landet.

Alt fra online supermarked til online apotek

Online shopping

Efterhånden kan vi få næsten alt online. Vi er vant til at kunne finde og få det, vi skal bruge, når vi søger på nettet, og det er både når det gælder de daglige indkøb i et online supermarked eller vores medicin på et online apotek.

Online handel betyder meget for danskernes hverdag, og selvom der stadig er begrænsninger i udvalget, bliver de begrænsninger færre og færre.

Også fra politisk side er der fokus på, at mere og mere handel foregår online. Et eksempel er apoteksvæsnet, som er et område med meget lovgivning, der er blevet liberaliseret inden for de senere år for at imødekomme onlinehandel.

Nu er det nemlig muligt at have et rent online apotek. Det skal forstås på den måde, at tidligere måtte man drive apotek online som en online afdeling eller version af et fysisk apotek, men nu er der givet lov til, at man kan drive et online apotek uden en tilknytning til et fysisk af slagsen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors