Bilen skal klargøres før salg

Skal bilen sælges? Sådan gør du den mere værd

Artiklen indeholder reklamelinks

Bilen skal klargøres før salg

Klargøring af biler bliver mere og mere populært. Det får bilen til at fremstå som ny – i hvert fald når det kommer til udseende. Faktisk anslår man, at biler kan stige med helt op til 10.000 kroner i værdi, hvis man får den klargjort inden salg.

Bilen kan føles som ny, fordi man gennem ydelser som rengøring og lugtsanering kan komme de gamle pletter på sæderne til livs og få bilen til igen at dufte helt ligesom den gjorde, da den var ny.

Det koster naturligvis også at gå klargjort sin bil, og priserne hos de forskellige værksteder varierer, men som udgangspunkt vil det altid kunne betale sig inden salg – og hvis man ikke får den solgt, har man måske selv følelsen af, at det er en ny bil, man kører rundt i.

Duften af ny bil booster prisen

Duften af ny bil øger prisenBilkøbere vil gerne have noget for pengene. Selvom de køber en brugt bil, skal den være ren og lækker, og de kræver samtidig, at den duft af ny bil, som vi alle elsker, følger med.

Mange har røget i deres bil, eller haft gamle madpakker til at ligge lidt for længe, og det har fået bilen til at lugte både surt og af røg. En dårlig lugt i bilen sænker værdien, da det ikke giver den samme følelse, som når man sætter sig ind i en duftende bil – også selvom begge biler er brugt.

Det giver nemlig et indtryk af, at den ikke er blevet passet godt på. Hvis bilen er i god stand, og virker ren, indikerer den, at den er blevet passet ordentligt på, og at den ikke kører rundt med en masse problemer, og det er netop det, der øger værdien.

De gamle pletter skal væk

Sæderne skal rensesSelvom man har passet godt på sin bil gennem årene, vil der stadig være pletter og snavs, som er svært at få væk. Når en bil sendes til professionelle fagfolk, bliver sæderne renset, så de ser ud som nye.

Derudover bliver bilen rengjort mere grundigt, end hvad man selv kan gøre, og det er også med til at øge bilens værdi. Det er nemlig ikke kun overflader, der bliver rengjort, men også klimaanlæg og aircondition får en omgang, og på den måde sidder der ikke noget skidt tilbage indvendigt i bilen.

En rengjort bil er mere værd på trods af, at den er brugt. Det giver, ligesom duften af ny bil, et helt andet udtryk for en potentiel køber.

Udvendig pleje

Det er vigtigt at bilen skinner

Det er dog ikke kun indvendigt, at bilen får en tur, når den bliver klargjort. Også udvendigt tilbyder langt de fleste en lang række forskellige ydelser. Det mest centrale er at udføre kosmetiske reparationer, som består af at udbedre eventuelle buler, brændemærker, ridser og andre småskader.

Den udvendige pleje består typisk også af:

  • Rens af alufælge
  • Rens af hjulkapsler
  • Vask af motorrum
  • Polering af forlygter
  • Lakforsegling

Gennem disse forskellige tiltag får bilen også et både renere og nyere look, hvilket får bilen til at stige i værdi.

Klargøring af biler er altså i den grad kommet for at blive. Det bliver både brugt at private og bilforhandlere, da det, som nævnt, øger bilens værdi betydeligt. Der er altså penge at tjene for bilsælgere, hvis de sender bilen afsted til klargøring inden salg.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man