Smertestillende tabletter tilbagekaldes af producent

Artiklen indeholder reklamelinks

Smertestillende medicin kan være farligt, hvis man tager for meget af det eller hvis de er blevet blandt med andre tabletter. Sidstnævnte er netop sket for Takeda Pharma, som er producenten bag Pamol.

Takeda Pharma A/S har netop tilbagekaldt et parti Pamol-tabletter, fordi de er blevet blandt med Ibumetin. Producenten har udsendt en pressemeddelelse, der opfordrer de berørte til at søge læge, idet risikoen for patienterne kan være alvorlig.

Takeda Pharma har tilbagekaldt et parti bestående af 4.040 pakker Pamol, som hver indeholder 300 tabletter på 500 milligram.

Alvorlig risiko hos de berørte

I den netop udsendte pressemeddelelse opfordrer producenten Takeda Pharma alle til at gå til lægen, hvis de har indtaget de netop tilbagekaldte smertestillende tabletter. Der kan nemlig være alvorlige konsekvenser for patienterne.

Det er vigtigt især at være opmærksom, hvis man i forvejen indtager blodfortyndende medicin, da et forkert valg af piller så kan føre til alvorlige blødninger.

Derudover er patienter, der i forvejen har hjerteproblemer eller nyreproblemer også ekstremt udsatte, når det kommer til bivirkninger, og de bør hurtigst muligt søge læge.

Pamol og Ibumetin er to vidt forskellige kemiske stoffer med forskellige former for bivirkninger. Det er netop grundet bivirkninger, at det kan få store konsekvenser for de patienter, der af den ene eller den anden årsag ikke kan tåle de bivirkninger, der følger med Ibumetin.

Det kan være en god idé at søge læge under alle omstændigheder, men især hvis man oplever følgende symptomer efter indtagelse af de tilbagekaldte Pamol tabletter:

  • Kaster blod op
  • Sort afføring

Begge dele kan nemlig tyde på, at der er blødninger i tarmkanalen.

Pamol i håndkøb er ikke tilbagekaldt


Det er de store pakker Pamol, der er blev tilbagekaldt, og de er, på grund af størrelsen, receptpligtige og kan ikke købes i håndkøb. På den måde kan man konstatere, at alle pakkerne er solgt på apoteker og ikke i supermarkeder og på tankstationer, der også har smertestillende medicin på hylderne.

Problemet med tabletterne blev opdaget, idet der ikke var trykt navnet Pamol på dem, på samme måde som man ser med for eksempel Panodil.

Alle de tilbagekaldte pakker er udsolgt fra producenten Takeda Pharmas lager, og der er endnu intet overblik over, hvor mange af pakkerne der er solgt på apotekerne.

Hvis du har fået nogle af de potentielt farlige pamoler, bør du aflevere dem på dit apotek hurtigst muligt. Tabletterne som tilbagekaldes har bacthnummerret 11255945 og vnr. 51 07 32. Pakkerne har været solgt siden januar 2017.

Hvis dine Pamoler er købt i håndkøb, har du intet at frygte. Hvis der er trykt ”Pamol” på tabletten, kan du ligeledes være sikker på, at disse tabletter reelt set er Pamol, og så er der ingen grund til at reagere.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Light Rain
3
4º - 3º
96%
7.7 km/h
4.37
2.92
man
2.85
1.72
tirs
1.49
0.59
ons