sommerhus

Sommerhusmarkedet stormer derudaf med flere udbud og høj efterspørgsel

Artiklen indeholder reklamelinks

Flere sommerhuse er kommet i udbud og sommerhussalget stormer derudaf. Men efterspørgslen er fortsat høj, og det kan ses på priserne.

Mange sommerhussælgere har på grund af Coronakrisen været lidt afholdende med at sætte deres sommerhus til salg. Det har blandt andet betydet, at udbuddet af sommerhuse under Coronakrisen har været meget lavt.

Men nu er der godt nyt til sommerhuskøberne. Flere sommerhuse bliver nemlig sat til salg, og der er dermed kommet et langt større udbud af sommerhuse. Det betyder dog ikke, at det ikke fortsat er attraktivt at sælge sommerhuset. Sommerhusene i Danmark er nemlig stadigvæk i meget høj kurs hos danskerne.

Stor efterspørgsel på sommerhuse

Nye tal viser, at sommerhussalget er steget markant inden for de sidste uger, men samtidig er der også kommet flere sommerhuse til. I uge 25 i år var der næsten sket en fordobling i antallet af nye sommerhuse til salg sammenlignet med gennemsnittet for samme periode de sidste fem år. Det betyder blandt andet, at der nu er større chance for, at du kan købe et sommerhus, som du og din familie kan holde sommerferie i.

Går du derimod og overvejer at sælge dit sommerhus, er der stadig god grund til at sætte til salg nu. For selvom udbuddet af sommerhuse er stigende, er der fortsat en høj efterspørgsel på sommerhuse – og det kan ses på prisen. Nye tal fra Boligsiden viser, at der er sket en markant stigning i prisen for et sommerhus. I juni var salgsprisen for et sommerhus steget med hele 1,2% fra måneden før og var desuden 3% højere sammenlignet med samme periode sidste år.

Den høje efterspørgsel på sommerhuse gør samtidig også, at prisnedslaget bliver langt mindre, hvilket også er en særlig fordel for dig, der ønsker at sælge dit sommerhus. Det er altså stadigvæk attraktivt at sælge sommerhuset nu her.

Hvad end du ønsker at sælge eller købe et sommerhus, kan det dog være en god idé at alliere sdg med en lokal ejendomsmægler som for eksempel denne ejendomsmægler i allingåbro, der kan hjælpe dig i igennem købs- eller salgsprocessen. Er du køber kan denne ejendomsmægler hjælpe dig med at finde et skønt sommerhus til dit budget, og er du sælger kan ejendomsmægleren hjælpe dig med at finde en køber til dit sommerhus, så du får det bedste ud af dit salg.

koeb-af-sommerhus

Derfor køber danskerne sommerhus

Men hvorfor er det egentlig at danskerne i stigende grad køber sommerhus i år? Der kan være mange årsager til at købe sommerhus i 2020. En af de største årsager skyldes sandsynligvis, at de fleste vælger at holde ferie i Danmark i år på grund af Coronavirussen.

Selvom det nu er muligt at rejse til lande inden for Europa med undtagelse af Sverige og Portugal, er der mange, der alligevel vælger at holde ferie i Danmark. Det kan muligvis skyldes, at restriktionerne i forhold til Coronavirussen er anderledes i andre lande end herhjemme, hvilket kan skabe en usikkerhed om at rejse sydpå henover sommeren. Samtidig har mange allerede planlagt deres ferie, inden regeringen kom med den klare udmelding om, at der blev lukket op for rejser til Europa og England.

Der kan dog også være en lang række andre årsager til, at danskerne i stigende grad vælger at købe sommerhus i 2020. Nogle har måske længe tænkt på at købe sommerhus, og har nu endelig taget sig sammen til at købe et, mens andre måske har valgt at købe sommerhus som en form for investering. Den største årsag til at danskerne vælger at købe sommerhus i år, er dog sandsynligvis nok, at mange vælger at holde deres sommerferie i Danmark i år.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Light Rain
3
4º - 3º
96%
7.7 km/h
4.37
2.92
man
2.85
1.72
tirs
1.49
0.59
ons