Spar penge på vandregningen med smarte vandhaner

Artiklen indeholder reklamelinks

Spar-penge-på-vandregningen-med-smarte-vandhanerVandregningen er en af de der ting, der er svære at komme udenom – men det betyder ikke, at du ikke kan nedbringe den ganske kraftigt. Både virksomheder og private kan have stor fordel af at skifte til såvel automatiske vandhaner som brusere, der sørger for at spare på vandet.

En vandbesparende vandhane bruger mindre vand end en almindelig vandhane, da der føres mindre vand igennem. Der er slet og ret plads til mindre vand igennem hanen. Det betyder, at man får mindre vand til at vaske hænder, til at drikke og til at bade i, men det er de færreste, der opdager dette – og det er en nem måde at spare 20-50 % af vandregningen på. En vandbesparende vandhane med et snævert løb koster cirka det samme som et almindeligt armatur i et byggemarked og på internettet.

Du kan altid justere på en vandbesparende vandhane, hvor meget vand der slipper igennem. Er det en for stor omvæltning at gå fra en almindelig vandhane og til den besparendes mest spare-ivrige indstilling kan der derfor justeres på vandhanen til et mere moderat niveau.

Overvej berøringsfri vandhaner

En udmærket idé, igen såvel i privaten som på arbejdspladsen, er at overveje en berøringsfri vandhane. En sådan vandhane startes ved at køre hånden ind foran en censor og kendes blandt andet fra ”offentlige” toiletter.

De fleste mener at sådanne berøringsfrie vandhaner er lidt irriterende – men til gengæld er de dygtige til at spare vand, da man delvist ikke ”kan lade vandet løbe” og man delvist kan regulere på, hvor meget vand der løber ud per aktivering.

Perlatorer er en billig mulighed

En perlator – som i daglig tale kaldes en luftindblander – kan også bruges til at spare på vandet. Et sådant apparat skyder luft ind i vandet, og der kommer derfor mindre vand ud per sekund end ellers uden at dette kan mærkes i nogen nævneværdig grad.

Det er en lavpraktisk måde at spare penge på uden at udskifte ens vandhaner. En perlator koster cirka 50 kroner og kan købes såvel på nettet som i de fleste almindelige byggemarkeder.

Husk håndværkerfradraget for Vvs-installationer

Du har i 2013 mulighed for at få ekstraordinær billig VVS til hjemmet som privat, da regeringen har valgt at genindføre håndværkerfradraget fra 2012.

Dette betyder at du som privat kan fratrække 15.000 kroner i lønudgifter til VVS-personale per person i husstanden. Selv ved små og billige Vvs-installationer er der altså mulighed for at spare en væsentlig del af regningen.

Håndværkerdraget kan selvsagt ikke benyttes af virksomheder, der dog har mulighed for at fratrække udgiften som med enhver anden virksomhedsrelevant udgift.

Overvej varmepumpe til at spare på vandet

Hvis målet er at spare penge kan det anbefales også at kigge på varmepumper. Dette er ikke af hensyn til vandregningen, men varmeregningen. Med en varmepumpe er det muligt for en privat husstand at skære omtrent 75 % af varmeregningen om året. En større beløbsmæssig besparelse, om end ikke nødvendigvis procentuel, vil ofte være mulig for erhverv.

At investere i en varmepumpe koster for en privat husstand mellem 50.000 kroner og 100.000 kroner.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons