Svanemærket deo roll-on overrasker med indhold af aluminium

Artiklen indeholder reklamelinks

Deodorant uden aluminiumAluminium kan give fatale skader på nerverne, hvis man har et for højt indtag af aluminium. Ved vi hvad grænsen er, og hvorfor anvender vi over hovedet aluminium?

I Norge har de norske myndigheder valgt at advare mod brugen af deodoranter, som indeholder aluminium. Dette skyldes, at man mener, at aluminium kan give nerveskader.

I Danmark har Kontant testet fem forskellige deodoranter, som alle sammen kan findes på det danske marked. Denne test vil overraske og chokerer alle danskere.

Danske myndigheder

Som det ser ud nu, advare de danske myndigheder endnu ikke mod denne risiko. Den danske miljøstyrelse venter forude på svar fra EU. EU er i gang med, at samle informationer og data omkring netop dette emne. Disse informationer og data kommer fra forskellige lande og videnskabelige komiteer. Denne færdige udregning bør komme i løbet eller sidst i marts måned.

Man ved blandt andet endnu ikke, om der er en reel risiko ved brugen af aluminium eksempelvis i deodoranter. Man ved heller ikke, hvor meget aluminium man kan tåle ved direkte optagelse gennem huden.

Gode råd

Der er altid gode råd at hente. Især i en situation, hvor du kan være nødsaget til, at vente på resultatet, om dette aluminium i virkeligheden er farligt.

Man skal altid tænke på sin krop, hvis man ønsker en sund og velfungerende krop. Vi får dagligt aluminium ind i vores krop i form af det drikkevand vi indtager samt den mad vi spiser. Når vi ved, at vi allerede indtager en hvis mængde aluminium, er det vigtigt, at tænke over hvilke produkter, der ellers kan indeholde aluminium.

Kig derfor altid på varedeklarationen. Her kan du se med klare tal, hvad og hvilke kemiske stoffer, hvert enkelt produkt indeholder. Læs information fra apoteket om deodoranter uden aluminium.

Svanemærket

Kontant har testet indholdet af aluminium i fem forskellige deodoranter, som alle sammen kan findes på det danske marked. Blandt disse fem deodoranter viste det sig at der skulle være en særlig synder, som overraskede gevaldigt.

Denne synder gemmer sig under navnet, Coop Änglamark, som er et svanemærket produkt. Denne rool-on deodorant skulle, eftersom den er svanemærket, være sund og mild for din krop. Men Kontant har nu testet den, til at indeholde hele 4,8 % aluminium.

Der findes ikke en grænse for, hvor meget aluminium der må være i kosmetik eller andre skønhedsprodukter. Men de franske myndigheder konkluderer i en rapport fra 2011, at der bør være en grænse på 0,6 % aluminium.

Hvis vi i Danmark skulle følge denne grænse, ser man hurtigt, at den testede deodorant fra Änglamark har alt for højt et indhold, af aluminium.

Testresultater fra Kontant

Kontant har testet fem kendte mærker på det danske marked. Her har de fundet ud af, hvor meget aluminium disse produkter egentlig indeholder. Hvor meget den tilladte grænse er, og om der overhovedet bør være en grænse, vil helt sikkert være usikkert et par uger endnu. Det er et tankevækkende resultat, som Kontant er fundet frem til. Det sætter noget i perspektiv. Måske bør vi ikke altid vælge det, som eksperterne siger, er sundest.

  • Nivea Men Invisible for Black & White: 2,0 %
  • Neutral deo roll-on: 2,6 %
  • Garnier Mineral: 2,6 %
  • Rexona Aloe Vera Fresh: 3,8 %
  • Änglamark deo roll-on: 4,8 %

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre