Test: Færre personer kommer galt af sted, når de har knæbandager på

Artiklen indeholder reklamelinks

Færre knæskaderEn undersøgelse viser med al tydelighed, at vigtigheden af at passe godt på sig selv og sin krop er af altgørende betydning. Den lille simple test gik i al sin enkelthed ud på, at ti unge mænd, som dyrker sport, blev inddelt i to lige store grupper med fem personer i hver.

Mens den ene gruppe blot skulle fortsætte deres ugentlige sport uden udstyr, blev den anden gruppe udstyret med et par knæbandager, som havde til formål at beskytte deres knæ mod forvridninger, stød og samtidig give varme og smidighed til leddene og brusken omkring musklerne.

Overbevisende resultat

Forsøget strakte sig over fem uger med flere ugentlige træningspas, som indebar alt lige fra fodboldtræning, håndboldtræning, løbetræning og sågar almindeligt hårdt fysisk arbejde. Og resultatet er, måske ikke overraskende for mange brugere med knæsmerter, at den gruppe med knæbandager klarede sig væsentligt bedre rent skades- og ømhedsmæssigt, end gruppen uden nogen former for knæbind gjorde.

Allerede to uger henne i forløbet rapporterede flere af testpersonerne i gruppe med knæbandager, at de klart kunne mærke en positiv ændring i deres knæ. Hvor de tidligere godt kunne føle smerter i knæet indimellem, havde de nu pludselig ingenting kunne mærke til deres småskavanker.

Forbedring både ift. smerter og ydeevne

Nogle udtalte endda, at knæbandagerne havde forbedret deres ydeevne – både i forbindelse med sportsaktivitet og arbejdet:

”Allerede efter en uge eller to kunne jeg gå meget mere til den, end jeg nogensinde har kunnet før. Jeg følte en helt anden styrke og fleksibilitet i knæene, der gjorde det muligt for mig at performe bedre. Og jeg har endda spillet håndbold i 10 år, så at noget så enkelt som et knæbind kunne gøre mit spil bedre, var næsten ufatteligt.”, siger en af de unge deltagerne i forsøget.

Mens nogle kunne føle en forbedret ydeevne på træningsbanen, kunne andre endelig vinke farvel til de knæsmerter, som de havde døjet med i årevis:

”Jeg har i mange år døjet med slidgigt i knæet, hvilket har begrænset mig en del både på arbejdet og privat. Efter kort tid med knæbandagerne på kunne jeg stort set intet mærke til mine skavanker mere, og i slutningen af forsøget er det som om, at skaden er pist forsvundet, selvom jeg selvfølgelig stadig skal passe på.”, udtaler en anden af de lidt ældre deltagere.

Generelt var alle tilbagemeldingerne positive fra gruppen med knæbandager, mens gruppen uden fortæller, at de sagtens kunne mærke, at de ingen beskyttelse havde på knæene.

Ekspert: knæsmerter og skader et stigende problem

For at få en eksperts kommentar til testresultatet, har vi været i kontakt med en sportslæge. Han fortæller, at knæsmerter er et hyppigt problem i dagens Danmark.

”Flere og flere kommer galt af sted, fordi de undervurderer, hvad god beskyttelse kan spare dem for.”, udtaler sportslægen, og fortæller samtidigt, at to knæbind eksempelvis er bedre end ét:

”Jeg anbefaler altid mine atleter, at de hellere bruger for meget udstyr end for lidt, fordi de minimerer risikoen for både nutidige skader, men også fremtidige ubehagelige overraskelser såsom slidgigt i knæet.”, slutter han med henvisning til, at knæbandager i dag kan købes mange forskellige steder.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man