Sådan optimeres udskrivningsøkonomien

Artiklen indeholder reklamelinks

Det kan, hvis ikke man er meget opmærksom herpå, hurtigt udvikle sig til en stor udgift at have en printer eller to stående i virksomheden. Printerne skal købes ind, de skal vedligeholdes, der skal købes blæk og medarbejderne skal bruge deres tid løbende på fejlretning, såfremt der ikke er lavet et abonnement med en kopi-og printservice.

Det koster alt sammen penge.

Men der er også flere områder, hvor det er muligt at spare penge på virksomhedens printøkonomi. Herunder 4 gode forslag til at optimere udskrivningsøkonomien i virksomheden.

Print sort- og hvidt som standard

De fleste print- og kopiservice aftaler indeholder passus om, at sort print koster mindre end farveprint. Og dertil koster blæk i farver også mere end blot sort blæk.

Skal printøkonomien optimeres skal der alene printes med sort og hvidt blæk. Det koster mindre og er nemmere at læse.

Print på begge sider

Et meget vigtigt punkt er som standard at indstille printeren til, at der printes på begge sider af papiret.

De færreste printere er indstillet til dette som standard, og det er altså et aktivt valg, virksomheden skal tage for at sikre det. Men valget kan hurtigt skære en tredjedel af printforbruget – skal virksomheden kun lave én ændring i forhold til printvanerne, skal det være at printe på begge sider.

Det sparer papir – og papir er dyrt og belaster miljøet. Vær en foregangsvirksomhed ved at indstille printeren til som det klare udgangspunkt at printe på begge sider af papiret.

Print med mindre toner

Et tredje godt tip er at printe med mindre toner.

Printeren kan indstilles til fx kun at bruge 70 % toner frem for de 100 %, der er standard. Teksten, der bliver printet ud på papiret bliver altså en tand mindre synligt – men alt over 40 % plejer at være nok til at kunne læse dokumentet uden gener.

Printerblæk, toner, er en af verdens dyreste væsker – langt dyrere end en flaske champagne ude i byen. Alt hvad der kan spares her vil vise sig på bundlinjen.

Print mindre i det hele taget

Sidst, men ikke mindst, kan virksomheden også vælge at printe mindre.

Er der virkeligt behov for interne udskrifter af alle dokumenter? Næppe. Det er nemmere og billigere at holde backuppen online, og tages der en backup af backuppen er man mere sikker, end printer man alle dokumenterne ud og sætter disse i ringbind.

Med en anderledes printeretikette i virksomheden er det muligt at skære væsentligt ned på det papir, der printes. Det er meget få brancher, undtagelser som advokater og revisorer, der reelt set har brug for at printe alle en sags akter ud og gemme disse i ringbind – alle andre har mulighed for at spare mange penge på printkosten ved slet og ret at sætte forbruget almindeligt ned.

Har din virksomhed allerede et abonnement hos en print- og kopiservice kan denne passende inddrages i forsøget på at minimere udgiften. Indkøb af de rigtige maskiner, optimering af de eksisterende aftaler, mindre print, mindre toner, at printe på begge sider og det at printe sort og hvidt alene er alle sammen metoder til at optimere udskrivningsøkonomien i virksomheden.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
10
11º - 5º
69%
9.83 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons