Tilskud til energiforbedringer

Tilskud til energiforbedringer

Artiklen indeholder reklamelinks

Tilskud til energiforbedringer

Der har i flere år været hjælp at hente, hvis man vil skifte forskellige energi-ting ud i hjemmet, til noget som er mere miljøvenligt. Dog har vores regering valgt at lave om på dette, i hvert fald når det handler om tilskud til kraftvarmeværkernes varmepumper.

Regeringen har i lang tid arbejdet på en ny finanslov, som fornyligt trådte i kraft (19.11.2015). Der er blevet vedtaget et regelsæt, som kommer til at gavne det private boligmarked. Det kaldes ”håndværkerfradraget”, og er et fradrag der i år 2016-17 skal give energiforbedringer og klimatilpasninger mm til vores verden.

I år 2016- og 17 vil vi gerne have endnu mere fokus på de grønne investeringer og derfor skal danskerne nu have et fordelagtigt håndværkerfradrag, så de danske huse kan blive renoveret for billigere penge, som i sidste ende vil være med til at rede os alle sammen for, for meget CO2 udslip og store klimaforandringer.

Energitilskud

VarmepumpeHåndværkerfradraget gælder ikke ved alt slags håndværk, og det skal du især være opmærksom på. F.eks. gælder fradraget ikke i år 2015, hvis du ønsker en luft til luft varmepumpe. Du kan med fordel bestille og købe varmepumpen nu, men først få den monteret i år 2016. På den måde får du både håndværkerfradrag og energitilskud til din varmepumpe.

Det er dog ikke så let som det lyder, for før du kan modtage energitilbud og håndværkerfradrag skal du lave en ansøgning herom.

Før du søger om tilskud til en ny varmepumpe eller hvad du nu skal have nyt af i hjemmet, skal du være opmærksom på nogle ting.

Først og fremmest gælder energitilskuddet ikke ved nybyggerier, fordi der er kommet regler om, hvad der skal bruges i de nye huse. Dertil skal du regne ud, hvor meget du spare i kWh/år. Er det en energiforbedring på over 1000 kWh/år vil du kunne få tilskud, men er det under får du ikke noget.

Der er heller ikke frit valg på alle hylder, når du skal have et nyt varmesystem. Du kan altså kun få tilskud på de produkter, som energiselskabet har udvalgt til energitilskuddet, og her er brugte produkter ikke indblandet.

De fleste steder, hvor man søger om tilskud giver dig op til 6 måneder til at få opsat det nye system og til at indberette dokumentation for, at det er i orden.

Krav til ansøgningen

Der er flere krav der skal overholdes, hvis man vil have energitilskud. Som sagt skal energiforbruget kunne dokumenteres, og der skiftes som regel kun fra en traditionel kedel over til en energibesparende- og venlig kedel. Derudover skal forbruget også give en besparelse på over 1000 kWh/år.

Du må gerne indhente flere tilbud fra forskellige virksomheder, men du må kun indgå én aftale. Det betyder også, at du kun kan søge om tilskud én gang pr. energiforbedring i dit hus. Huset skal være ejet af dig selv, ellers kan du ikke søge om tilskud.

Du må gerne indkøbe forbedringen selv, men det skal være en autoriseret montør, der sætter det op. Husk også altid, at få svar på din ansøgning inden du begynder at sætter noget op.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors