Virksomheder støtter Favrskovs iværksættere

Artiklen indeholder reklamelinks

Der foregår noget magisk i Favrskov Kommune. Her hjælper de etablerede virksomheder iværksætterne med at få fodfæste. Resultatet er en uovertruffen virksomhedskultur, der er så god, at Favrskov Kommune i 2012 blev kåret som årets iværksætterkommune.

Det er ikke kun i USA, at de kan noget med iværksætteri. Det kan de også i det østjyske, nærmere betegnet i Favrskov Kommune, som for et år siden blev kåret som årets iværksætterkommune. En af de ting, der fungerer særligt godt i Favrskov Kommune, er samarbejdet mellem de virksomheder, der allerede kører, og de virksomheder, der har brug for hjælp til at komme i gang.

Det er langt fra en tilfældighed, at erhvervslivet trives i Favrskov. I forbindelse med kåringen af Favrskov Kommune som årets iværksætterkommune, lovpriste centerchef for Østjysk Iværksættercenter, Gregers Petersen, kommunens evne til at servicere både nye og gamle virksomheder.

– I Favrskov yder vi en udstrakt service til iværksætterne: Vi har en hotline, der svarer døgnet rundt, vores vejledere er selv iværksættere og giver vejledning i alle faser af opstarten; vi kårer årets iværksætter, og vi skaber netværk. Prisen som årets iværksætterkommune slår fast, at de ting, vi gør, virker, udtalte Gregers Petersen til kl.dk. 

Effektiv iværksætter-brobygning

Og tallene viser med al tydelighed, at Gregers Petersen har ret i sin konklusion. Østjysk Iværksættercenter vejledte i 2011 omkring 152 iværksættere imod 148 i 2010, og var også klar med gratis rådgivning på sidelinjen, da kommunen kunne byde 95 nye virksomheder velkommen. Det betød alt i alt, at Østjysk Iværksættercenter i 2011 var med til at skabe 237 nye arbejdspladser, vurderede Gregers Petersen i forbindelse med et interview til Favrskov Avisen sidste år.

Samarbejdet mellem nye og gamle virksomheder er særligt tydeligt i forbindelse med Årets Iværksætterpris, som bliver uddelt hvert år af Østjysk Iværksættercenter og Favrskov Erhvervsråd. I panelet sidder en perlerække af Favrskovs erhvervsveteraner, som tager stilling til, hvem der fortjener udmærkelse for at have præget Favrskovs iværksættermiljø i særlig grad.

Brobygningen imellem de etablerede og nye virksomheder er et resultat af kommunens bestræbelser på at skabe et sundt og levende erhvervsliv. Det sker også i erkendelse af, at det er virksomhederne, der skal sikre kommunen nye arbejdspladser og fortsat vækst i fremtiden. Der sidder mennesker i de etablerede virksomheder, som har en enorm viden om, hvad der skal til for at få en virksomhed til at trives. Deres erfaringer er guld værd for nye iværksætterspirer, der har hårdt brug for hjælp og rådgivning i begyndelsen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons