Artiklen indeholder reklamelinks
Mangler du en god ide til dit næste store reklamefremstød? Hvorfor ikke prøve tekstiltryk? Måske det er dig, som skal sponsorere ungernes nye håndbold t-shirts?
Du kan sikkert også huske en skoleudflugt i folkeskolen, hvor din klasselærer havde fået den geniale ide, at hele klassen skulle have ens t-shirts, caps og bæltetasker. Idag er det vores børn, som får lov til at opleve det, eller som bliver udsat for det, kan man måske også sige. Selvom det i dag er en sjov ting at huske tilbage på, så må det have været et underligt syn. En hel skoleklasse klædt i røde bæltetasker, røde caps og ens t-shirts med en tegning på maven som forestillede…og hold nu fast – en sodavandsdåse, der danser og nedenunder stod der ”6.a”.
Måske vi synes det var meget vigtigt, at alle vidste, at vi gik i sjette klasse. Hvem ved, hvad vi tænkte. Men stolte det må vi have været, stolte over at være en del af en gruppe, som nu var på vej ud i den store verden på en uges skoleudflugt.
Det sjove er, at selvom dette var mine minder, så er det den samme oplevelse, eller næsten en tilsvarende, som min datter nu er i gang med at skabe sig. Hendes klasselærer er også kommet på den ”geniale” ide, at hele klassen skal have matchende sweatshirts når de skal på tur til sommer. Tekstiltryk var sjovt og nemt da jeg gik i sjette klasse sidst i firserne, og det er stadig sjovt og nemt.
Rigtig mange foreninger benytter sig af teksttiltryk. Det kan være alt fra sportsforeninger, beboerforeninger, spejderklubber eller det lokale håndboldhold, som skal have lavet t-shirts eller lignenede til en bestemt lejlighed.
Der er flere former for tekstiltryk, som man kan benytte sig af alt efter hvilken form for teksttil det skal trykkes på. Den metode, som oftest benyttes hvis det drejer sig om et større antal er ”direkte tryk”. Akkurat som ordet siger, så trykker man farven direkte på tøjet, hvorefter det hærdes i en varmluftsovn. Den metode er langt den billigste når det drejer sig om et større antal tryk og har ligeledes den bedste holdbarhed.
En anden metode indenfor tekstiltryk er ”discharge”, som næsten er en slags print. Denne metode giver et behageligt og blødt tryk, samtidig med, at det er en god metode når man gerne vil benytte sig af meget klare farver.
”Transfertryk” er som ordet også siger et tryk, som overføres. Her trykker man først farven på et papir, som derefter hærder sammen med en tekstillim. Netop på grund af limen kan man derefter overføre trykket fra papiret til tøjet, ved hjælp af en varmepresse. Denne metode benytter man oftest når det er tekstiler, som ikke tåler høj varme eller når det er et tryk med mange fine detaljer.
Det er altid en god ide, at lade være med at tørretumble tøj med tryk, uanset hvilken type trykmetode der er benyttet. Både ved vask og ved tørretumbling anbefales det, at man vender vrangen udad.
Så hvis du er i tvivl om hvordan du skal bruge dine næste reklamekroner, så skulle du måske overveje at lave matchende t-shirts til dine medarbejdere. Eller næste gang I stiller op i ”Alt for damernes kvindeløb” eller i det lokale cykelløb, så udnyt situationen og gør samtidig reklame for dit firma. teksttiltryk, det er stadig hurtigt og nemt.