Aluminium kan give farlige nerveskader

Artiklen indeholder reklamelinks

Aluminium-fri deodorantAluminium er under mistanke for, at kunne give fatale skader på kroppen, og mistænkes blandt andet for, at forårsage nerveskader. Kontant har testet indholdet af aluminium, i nogle forskellige deodoranter, som vi kan finde på det danske marked.

Hvis aluminium optages i for store mængder i kroppen, så mistænkes den for, at kunne give fatale skader, på nerverne. En norsk undersøgelse, har netop bragt aluminium på banen, når det kommer til dette emne.

Aluminium giver nerveskader

Endnu findes der ikke en grænse for, hvor meget aluminium der må være i kosmetik. De franske myndigheder konkluderede i 2011, i en rapport, at der bør være en grænse på 0,6 % aluminium i deodoranter og andre skønhedsprodukter, som eksempelvis kosmetik.

Det er endnu ikke muligt at vide, hvor store mængder vi skal have, før vi bliver skadet af aluminium. De bedste råd vi kan følge er derfor, ar prøve at undgå det bedst muligt.

Ud over at putte aluminium i skønheds produkter, har vi et naturligt indhold af aluminium i vores mad og drikkevare. Det er derfor også vigtigt, at vi tager højde for det. Vi har et lidt større indhold af aluminium i vores fødevare end nordmændene eksempelvis har.

Test af deodoranter

Kontant har lavet en gennemgående test, af fem forskellige deodoranter, som alle sammen kan findes på det danske marked. Alle disse fem deodoranter viste sig, at ligge over den grænse, som de franske sundhedsmyndigheder havde anbefalet.

Ikke nok med dette, den deodorant, som indeholder mest aluminium, er faktisk den vi forventer mindst i. Det drejer sig nemlig om Änglamark deo roll-on. Änglamark er svaremærket, og burde faktisk slet ikke kunne findes i denne kategori, derfor mener Claus Jørgensen, som er miljø- og kemiekspert, at det er enormt skuffende.

Usikkert resultat

I Danmark er vi stadig usikre på, om vi bør advare mod aluminium i deodoranter. Den danske miljøstyrelse venter endnu på svar fra EU. Før har miljø styrelsen draget konklusioner før sikkerhed, men denne gang lader de sig vente, og vil have et sikkert resultat af EU.

Netop nu bliver der samlet data og anden information ind, fra forskellige lande og forskellige videnskabelige komiteer. Det er netop denne information, som er i gang med at blive vurderet i EU. Danmarks miljøstyrelsen sidder netop nu, og afventer denne vurdering, som bør komme inden for den næste måned.

Hvis du ikke selv kan sidde og vente på resultatet, så kan du selvfølgelig selv gøre din egen sag, for at beskytte din krop bedst muligt. Man bør altid tænke på kroppen og dens sundhed, dermed bør man også, vælge produkter, eksempelvis i form af deodoranter, som er uden parfume og andre former for kemikalier, som kan være skadeligt for huden.

Kemikalier og parfume har altid en risiko for at kunne fremkalde allergier og andre gener. Det er ikke altid, at du allerede har en allergi, som gør, at du skal tænke over, hvad du udsætter din krop for. Det er som udgangspunkt altid en god idé, at læse bag på varedeklarationen, hvad enten det gælder en deodorant af svanemærket, eller et ukendt mærke.

Du kan læse mere om deoderanter uden aluminium på hos Danmarks førende online apotek, Webapoteket.