Opstart-af-virksomhed

5 gode råd til opstart af virksomhed som iværksætter

Artiklen indeholder reklamelinks

Drømmer du om at blive iværksætter? Vi giver dig 5 gode råd til at komme godt fra start, når du skal starte virksomhed som iværksætter.

Mange drømmer om at blive iværksætter og starte deres egen virksomhed. Vil du gerne komme godt fra start og skabe en succesfuld virksomhed, kræver det dog et stort forarbejde. Her er første skridt at finde den helt rigtige idé inden for et arbejdsområde, som interesserer dig.

Den gode idé er dog ikke altid til lige at finde, og det kan derfor være en god idé at undersøge markedet i forhold til, hvilke brancher der er i vækst, hvad der er efterspørgsel på, og hvor stor konkurrencen er på det område.

Her kan det måske være, at du skal overveje at opstarte en nichevirksomhed, hvor du arbejder inden for et lille specifikt område og med et mindre kundesegment. På den måde kan du undgå at skulle konkurrere med de større virksomheder.

Har du allerede fundet idéen til din virksomhed, skal du i gang med planlægningen og forarbejdet til opstart af din nye virksomhed. Herunder har vi samlet en række gode råd til, hvordan du kommer godt fra start med din nye virksomhed som iværksætter.

Få rådgivning og opkvalificér dine kompetencer

At blive iværksætter kræver som nævnt en god idé, og at du kan sælge den idé til dine potentielle kunder. Hvis du gerne vil have succes med din virksomhed, er det dog også vigtigt, at du har kompetencerne i orden i forhold til det område du vil arbejde inden for.

Uanset om du skal arbejde inden for et helt nyt område, eller din idé til din virksomhed udsprænger fra et område du allerede har kendskab til, kan det være en god idé at supplere din viden og opkvalificere dine kompetencer ved at tage en uddannelse eller nogle kurser. På den måde kan du blive ekspert inden for dit område og dermed øge dine chancer for at lykkes.

Du kan dog ikke være ekspert på det hele, og der vil med stor sandsynlighed være områder i forhold til opstart af en virksomhed, som du ikke har helt styr på. Det kan for eksempel være regnskab eller de juridiske forhold. Her kan det være en god idé at få professionel rådgivning eller indgå et samarbejde med en ekstern partner, der kan hjælpe dig med disse ting.

Få lavet en konkret forretningsplan

Mange nystartede virksomheder ender med at gå konkurs allerede efter et par år. Vil du gerne undgå dette og øge chancen for at få succes med din virksomhed, er det vigtigt, at du har udarbejdet en god forretningsplan.

I din forretningsplan skal du lægge en strategi for din virksomhed, hvor du blandt andet skriver dine specifikke mål, samt hvordan du vil opnå disse mål. Her er det særligt vigtigt, at du sørger for at gøre din plan konkret.

Din forretningsplan skal blandt andet indeholde: Din forretningsidé og baggrunden for denne, dit produkt og dit brancheområde, en handlingsplan for dine mål samt en beskrivelse af markedet og dit kundesegment. Derudover bør din forretningsplan indeholde, hvordan du vil markedsføre og sælge din ydelse/dit produkt, samt hvor mange penge du regner med at bruge og tjene.

Hav styr på likviditeten

Når du har fået lavet en god og solid forretningsplan, kan du komme i gang med at få styr på likviditeten. Ud fra din forretningsplan kan du se, hvor mange penge du skal lægge i virksomheden nu og her, og hvornår du får overskud i virksomheden og selv kan begynde at tjene penge.

Hvis du skal låne penge af banken eller andre investorer, er forretningsplanen også en god idé at have med. På denne kan dine investorer nemlig få en dybere indsigt i, hvad det egentlig er de investerer i, og hvornår de kan regne med at få deres penge tilbage igen.

Skab et netværk

Netvaerk-med-ivaerksaettere

Som nystartet iværksætter er det afgørende at have et godt netværk. Gennem dit netværk kan du nemlig både få sparring på din virksomhed, finde nye investorer eller medarbejdere samt få flere nye kunder til din virksomhed.

Det er derfor vigtigt, at du får etableret et godt netværk, som kan hjælpe dig med at skabe succes for din forretning. Her kan du blandt andet bruge de sociale medier til at række ud til andre eller til at finde fællesskaber for ligesindede iværksættere og selvstændige. Du kan dog også se, om der er nogle eksisterende netværk i dit lokalområde, som du kan være en del af.

En anden måde der kan hjælpe dig med at få et større netværk kan være at få en kontorplads i et kontorfællesskab. Her er der ofte gode muligheder for at sparre med ligesindede og udvide dit netværk. En kontorplads i et kontorfællesskab kan desuden være en rigtig god idé, hvis du gerne vil komme væk fra hjemmekontoret og sidde sammen med andre ambitiøse nystartede og eksisterende virksomheder.

Bor du i Aarhus eller omegn, kan dette kontorfællesskab i Aarhus være ideelt for dig. Her kan du leje dit eget kontor, så du har fred til at arbejde, men samtidig få mulighed for at sparre og netværke med de andre lejere på fællesområderne.

Brug tid på branding og markedsføring

For at få succes med din virksomhed er det afgørende, at du har kunder, som køber dit produkt eller din ydelse. For at få kunder er det dog nødvendigt, at du for det første bruger dit netværk, og for det andet at du bruger tid på at brande og markedsføre din virksomhed.

Branding er vigtigt for at skabe et øget brandkendskab hos dine potentielle kunder, så de husker netop dig og din virksomhed næste gang de skal bruge en ydelse eller et produkt, som du sælger. Markedsføring er vigtigt for at sælge dine specifikke ydelser eller produkter og skabe øget omsætning.

Der findes mange måder du kan markedsføre dig på. Dog vil det for de fleste være en god idé at fokusere på at være synlig online. Det betyder blandt andet, at du skal have en hjemmeside, hvor du laver gode søgemaskineoptimerede tekster. På den måde kan du nemlig øge din synlighed i Googles søgeresultater. Sørg også for at oprette en virksomhedsside på de sociale medier, der er relevante for dig, og som du kan nå ud til lige præcis dit kundesegment igennem.

Hvis ikke du helt har styr på, hvordan du skal markedsføre din virksomhed, kan det være en god idé at få professionel hjælp til dette. En god markedsføring kan nemlig være afgørende for, om du får nok kunder til at kunne skabe succes for din virksomhed.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
12
14º - 7º
73%
4.9 km/h
13.42
5.43
tors
16.34
9.41
fre
15.7
10.75
lør