boliger

Året der gik på boligmarkedet

Artiklen indeholder reklamelinks

Er du opdateret på det nyeste inden for boligmarkedet? Læs med her og bliv klogere på året der gik på boligmarkedet i 2019.

2019 er afsluttet, og vi er nu trådt ind i det nye år 2020. Det er en begyndelse på et helt nyt årti, og derfor er det også blevet tid til at se tilbage på året, der er gået på boligmarkedet, og samtidig tage et hurtigt kig på, hvordan boligmarkedet kommer til at se ud de kommende år.

I 2019 blev der solgt rekordmange boliger rundt om i landet, huspriserne steg med omkring 4 procent, og det procentvise nedslag i udbudsprisen var på sit laveste. Denne store fremgang på boligmarkedet vil ifølge regeringens prognose fortsætte i 2020 og 2021.

Regeringens prognose lyder på, at boligpriserne vil stige med ca. 3 procent i 2020 og 2021. Det betyder, at det fortsat vil blive dyrere at købe hus. Til gengæld er de stigende boligpriser en fordel for hussælgerne, da de vil kunne få lidt flere penge for deres hus.

Mere beskedne prisstigninger på huse i yderområderne

De stigende huspriser gælder generelt for huse i hele landet. Dog er prisstigningerne uden for byerne mindre end inde i selve byerne. Huspriserne inde i byerne er de senere år blevet meget høje, og med de fortsatte husprisstigninger vil dette få flere og flere til at søge ud af byen og ud på landet.

På landet er det ofte langt billigere at bo end inde i byerne, og man får ofte også flere kvadratmeter for pengene. Grunden til at det er så billigt at flytte på landet skyldes, at der på landet, i modsætning til i de større byer, er et større udvalg af huse. Dette gør, at boligpriserne ikke er så presset som inde i byerne.

Der er derfor store økonomiske fordele ved at vælge at flytte ud i yderområderne frem for at flytte ind til byerne, men for mange er det ikke et valg. Særligt de unge, de ældre og eneforældre har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, hvis de køber en bolig inde i byerne. Derfor er mange tvunget til at flytte ud i landområderne, hvor det er billigere at bo.

nedslag-i-huspris

Størst nedslag i pris i yderområderne

Selvom det i 2019 har været svært for huskøberne at få nedslag i prisen, er det primært i yderområderne, der er givet det største nedslag i udbudsprisen på boliger. Selvom der er en øget interesse for at flytte til yderområderne og på landet, er der stadig kamp om køberne hos hussælgerne i disse områder. Derfor har der været størst nedslag i prisen i yderområderne.

En af de steder, hvor nedslaget i prisen på villaer har været størst, er blandt andet på Norddjurs. En undersøgelse viser, at der her er sket et gennemsnitligt nedslag i prisen på 5,7 %. Norddjurs ligger dermed som nummer otte ud af tyve kommuner på listen over, hvor der er givet de største nedslag i prisen på villaer i 2019.

Overvejer du at flytte ud af byen og til nogle af yderområderne i Danmark, kan det derfor være, at du skal tage et kig på nogle af de udbudte boliger på Norddjurs. Her kan en ejendomsmægler i Allingåbro hjælpe dig, og måske kan du være så heldig også at få et nedslag i udbudsprisen på dit fremtidige drømmehus.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons