Bogføring hos revisoren er populært som aldrig før hos Østjyllands virksomheder

Artiklen indeholder reklamelinks

I Østjylland er der flere og flere virksomheder der vælger at få lavet deres bogføring hos en revisor, i stedet for en bogholder. De Østjydske virksomheder kigger i høj grad på sikkerheden, når der skal tilknyttes en revisor eller bogholder.

I de sidste par år er der kommet mange sager i medierne, hvor SKAT har brugt såkaldte ’’bøllemetoder’’, hvis en virksomhed har opgivet forkerte skatteoplysninger. Mange Østjydske virksomheder er blevet ’’skræmte’’ af dette, og har derfor valgt at sætte deres fokus på sikker bogføring. Med fokus på sikker bogføring, giver det mindre arbejde til bogholderne, men mere arbejde til revisorerne. Men hvad skal man gøre? Vælge en bogholder eller revisor? Og hvor stor er chancen for at der sker en fejl?

Hellere revisor valideret bogføring end selvstændig bogholder

Revisor valideret bogføring er ikke ligesom bogføring der er lavet af en selvstændig bogholder. Resultaterne burde meget gerne give det samme, men med en revisor er der i høj grad større fokus på sikkerheden. Revisorernes erhvervsservice med bl.a bogføring er blevet populært som aldrig før, netop fordi at der er i høj grad er fokus på sikkerheden.

Der er generelt mere sikkerhed ved at vælge en revisor til at lave bogføringen, fremfor en selvstændig bogholder. Der er endnu mere sikkerhed ved at vælge en statsautoriseret revisor, end en almindelig revisor – eller bogholder. Når man vælger at få en statsautoriseret revisor til at lave sin bogføring (eller andre opgaver), får man en unik form for sikkerhed. Hvis det er at revisoren kommer til at lave nogle fejl i bogføringen, kommer du ikke til at betale for de fejl. Derfor er der rigtig mange virksomheder der vælger at få revisorer til at lave bogføringen.

Det skal for god ordens skyld nævnes, at bogholdere også gør et fantastisk arbejde. Og man skal selvfølgelig tage det op, om det kan betale sig at give mere i løn til en revisor, mod at få mere sikker bogføring. For begår en bogholder fejl – det er ikke særlig tit der sker!

Kan det betale sig at vælge en revisor til bogføringen?

Men kan det overhovedet betale sig, at vælge en revisor til bogføringen? En revisor får ofte en højere løn end en bogholder, og derfor er det også dyrere at få en revisor til at lave bogføringen.

Forskellen på den bogføring du får lavet af revisoren og den bogføring man får lavet af en selvstændig beholder, er forhåbentlig meget lille – det samlede resultat skulle gerne være ens. Men der hvor forskellen virkelig er stor, er når det kommer til sikkerheden. Mange revisorer giver en form for sikkerhed, hvis de fx kommer til at lave en fejl – som fx at lave en fejl i bogføringen, eller at komme til at indberette noget forkert til SKAT. Man skal nemlig ikke betale noget for de eventuelle fejl der opstår, hvilket giver stor tryghed – især blandt de Østjydske virksomheder.

I Hammel og Hadsten er der en del revisorer, på trods af at byerne ikke er særlig store. I de to Østjydske byer, oplever man en stor stigning i uddelegering af bogføringsopgaver til revisorer.

Det kan i høj grad betale sig at vælge en revisor til bogføringen, hvis man vil have fuld sikkerhed. Dog skal man være opmærksom på at bogholderne også gør et ganske sublimt arbejde, og det er ikke særlig tit at der sker fejl mht. bogføring og indberetninger.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
21
22º - 17º
76%
7.21 km/h
16.88
13.53
fre
16.88
11.38
lør
16.62
11.74
søn