boligoekonomi

Brug tiden under Coronakrisen til at få styr på din boligøkonomi

Artiklen indeholder reklamelinks

Er du i tvivl, om du skal fortsætte eller træde på bremsen i forhold til et boligsalg eller boligkøb under Coronakrisen? Få gode råd til, hvad du skal gøre.

Rigtig mange er i øjeblikket i tvivl om, hvordan man skal forholde sig, hvis man er i gang med et boligsalg eller boligkøb her under Coronakrisen, og usikre på, hvorvidt man skal fortsætte eller træde på bremsen i forhold til ens boligplaner. Det er da også helt forståeligt, da Coronakrisen i høj grad har påvirket samfundet og dermed også haft indflydelse på både økonomien og boligmarkedet.

Boligmarkedet er dog stadig i gang, og hos flere ejendomsmæglere, bliver der foretaget virtuelle fremvisninger af boliger. Det holder hjulene i gang, og sikre, at du stadig kan købe ny eller sælge din bolig.

Er du i markedet for at skulle sælge eller købe en bolig, er det altid en god idé at kontakte din lokale ejendomsmægler. Hvis du bor på Djursland, kan du kontakte denne ejendomsmægler i Ørsted, som vil kunne hjælpe dig igennem købs- eller salgsprocessen, fortælle om mulighederne for en virtuel fremvisning og vejlede dig i forhold til, hvordan du skal forholde dig til et eventuelt boligsalg eller boligkøb i forbindelse med Coronakrisen.

Hvis du derimod er lidt afventende på grund af Coronakrisen, og du måske ikke helt ved, om det er nu du skal i gang med en bolighandel, behøver du dog ikke at sætte alle dine boligplaner på pause. I stedet kan du sætte dig for at tage et kig på din boligøkonomi for at sikre, at du stadig har luft i økonomien til dine fremtidige boligplaner.

Får styr på dit budget og dit boliglånpar-overvejer-boliglaan

Hvad end du skal sælge eller købe en bolig, kan det være en god idé at bruge tiden under Coronakrisen til at tjekke din boligøkonomi igennem og gennemgå dit budget for at finde frem til, om Coronakrisen har haft eller kommer til at have en indflydelse på dine fremtidige boligdrømme.

Da der i øjeblikket er meget store renteudsving, og renten blandt andet også er steget på et 30-årigt fastforrentet lån, kan det særligt være en god idé at tjekke sit budget igennem. Samtidig kan det også være en god idé at kurssikre sit realkreditlån, hvis du har optaget et fastforrentet lån til køb af ny bolig, og desuden fastlåse renten, hvis du har optaget et lån med en variabel rente.

Din bankrådgiver vil kunne hjælpe dig med at finde ud af, om og hvordan krisen kommer til at påvirke dit fremtidige boligsalg eller boligkøb og samtidig rådgive dig i forhold til, hvordan du skal forholde dig, hvis du har optaget et boliglån, og hvilke muligheder der er for kurssikring eller fastlåsning af renten på dit lån.

Køb drømmeboligen ud fra dit behov og din økonomi

Når du har tjekket dit budget og kigget din boligøkonomi igennem, kan du herefter vurdere, hvorvidt du har et tilstrækkeligt råderum i din økonomi til at købe en ny bolig. Hvis din privatøkonomi ser fornuftig ud, og du i forvejen har fundet din drømmebolig, kan det være rigtig fint at købe en bolig nu og her.

Det er dog vigtigt, at du hele tiden holder øje med dit budget, og at du sikrer dig, at fremtidsaspekterne i forhold til din økonomi er fornuftige, så du ikke risikere at stå for hårdt i det, og dermed er nødsaget til at spare på alle dine øvrige udgifter i flere år frem.

Hvis du endnu ikke har fundet din drømmebolig, bør det i høj grad være dit boligbehov, der er afgørende i forhold til, om du skal købe nu og her, eller om du skal vente, til krisen er overstået, da en ny bolig er en stor investering.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre