Rotter i hjemmet

Det skal du gøre, hvis du opdager rotter i hjemmet

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er aldrig nogen positiv overraskelse, hvis man pludselig finder tegn på, at der har været rotter i ens bolig. Faktisk bliver der anmelder rotter i en højere grad end nogensinde før, skriver Bolius. I 2017 var der ikke færre end 201.042 anmeldelser registreret i Danmark.

De små lodne kræ er ikke blot ækle at se på, men kan også fører en masse sundhedsrisici med sig, som i sidste ende kan betyde, at du eller andre beboere i husstanden bliver syge.

Derfor kan man hurtigt blive grebet af lidt panik, og gøre hvad man kan for hurtigst muligt at komme af med problemer. Der findes et hav af forskellige metoder, og folk er ofte kreative, når det kommer til at få udryddet plagen. Men faktisk kan det være decideret ulovligt at bekæmpe rotterne selv.

Opdager du rotter på din ejendom, er du forpligtet til at give din kommune besked om dit skadedyrsproblem. Herefter vil de vurdere problemet og sætte gang i en plan, der skal udrydde rotterne.

Derfor må du ikke selv gå i gang

Ring til rottebekaempelse

Det kan umiddelbart virke både omstændeligt og langsommeligt, hvis man skal vente på, at kommunens folk tager action. Nogle har måske endda noget gift liggende, som de mener, vil kunne gøre noget ved rotterne.

Men netop giften er faktisk en del af forklaringen på, hvorfor du ikke selv må give dig i kast med rottebekæmpelsen. For det første risikerer du selv at blive dårlig, hvis du håndterer giften forkert. Mere alvorligt kan det blive, hvis du bruger den forkerte gift. For ikke nok med, at det kan ende med ikke at slå rotterne ned, så kan det gøre dem resistente overfor forskellige giftstoffer.

Derfor er det vigtigt, at det er certificerede firmaer, der sørger for at få smidt rotterne på porten. De har styr på, hvilke giftstoffer der er effektive og ved at bruge dem rigtigt, sikrer de, at stofferne bliver ved med at virke effektivt.

Forebyggelse må du gerne selv

Der er dog andre steder, hvor du gerne selv må gøre en aktiv indsats. Den forebyggende indsats kan nemlig bestå af mange forskellige trin, som alle sammen kan være med til at gøre livet svært for de rotter, der måtte have et ønske om at komme ind i din bolig.

Typisk vil rotterne dukke op, fordi der er skader på dine kloaker. Din rottebekæmpelse kan derfor starte med, at du får tjekket om alt er som det skal være i dine rørledninger. For selvom små skader måske ikke lige nu er et indgangshul til rotterne, så kan det hurtigt blive det, hvis der ikke bliver gjort noget ved det.

Derudover skal du tænke over, at du ikke har madrester stående frit tilgængeligt, hverken i kompostbunker eller skraldeposer. For ligeså snart der er føde, så bliver dit hjem attraktivt for rotterne. Samtidig skal du være ekstra opmærksom, hvis du holder forskellige husdyr, som eksempelvis høns, eller hvis du fodrer fugle i haven. Igen handler det om, at rotterne her hurtigt kan finde frem til en fødekilde. Så hvis du allerede har set rotterne, gælder det om at stoppe fodringen, eller lave den om, så rotterne ikke kan komme til det.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man