Du er ineffektiv hjemme – overvej at rykke ud

Artiklen indeholder reklamelinks

Mange danske virksomheder starter hjemme i køkkenet eller stuen med en bærbar under armen og godt humør. Det er også en rigtigt god måde at starte på, men før eller siden er man nødt til at rykke ud i egne og selvstændige lokaler. Og for mange virksomheder kommer dette skridt før end de tror.

Der er flere ulemper ved at arbejde hjemme som selvstændig, der trumfer de penge, man kan spare og den tid, man ikke skal bruge på at komme frem og tilbage.

Det kan virke fjollet at tage frem og tilbage til et arbejde, hvis man blot er ene mand – men det giver nu god mening alligevel. Af fordele at hente er der blandt andet:

Den klare fordel ved at vælge eget kontor er, at du får et rum, hvori du dedikeret kan arbejde.

Mange mindre iværksættere kan skrive under på, hvor nemt det er at blive distraheret, hvis først man er kommet til at arbejde derhjemme – det er nemt at bruge lang tid på at lave mad, at se lidt fjernsyn, at lege med ens børn eller hvad der ellers kan distrahere en fra ens arbejde. Og alle disse ting betyder, at man får lavet mindre, end man ellers havde mulighed for, havde man dedikeret ens tid.

Lave priser rundt omkring i landet

Du kan vælge enten at leje et decideret lokale et sted i landet eller at leje dig ind på et kontorfællesskab. Afhængigt af hvor du bor i landet koster begge dele fra cirka et til to tusinde kroner og op.

Det er væsentligt dyrere i Aarhus og i København – men er du villig til ikke at sidde i det ypperste centrum, men fx i Herlev eller Risskov, kan du slippe afsted med få tusinde kroner om måneden.

Af løbende udgifter er der for så vidt angår et kontorfællesskab, hvor du sidder med eget skrivebord i et større rum, typisk ikke noget. Ejer du eget lokale kan du klare rengøring automatisk med en robotstøvsuger og resten af udgifterne er typisk indeholdt i din leje – her forstået som el og vand.

Hav ikke kontor hvor du spiser

Sidder du derhjemme og arbejder kan det være svært at adskille privatlivet fra familielivet – og det kan være en farlig sti at gå ned af.

Mange danske forhold er i forvejen ramt af, at det er for nemt at gå ind og tjekke mail – og derved dedikere ens ressourcer til rent faktisk at arbejde. Uanset at man ”blot lige tjekker ens mail”, bruger man ens psykiske energi på ens arbejde. Man har derved aldrig fri.

Det er en af de største kilder til stress og sygdom i Danmark permanent at være på arbejde – at have mobilen liggende ved siden af sig til aftensmad, ved siden af sig i sengen og i det hele taget omkring sig firetyve og syv.

Undgå at falde i den fælde, det er at have dit arbejde lige ved siden af dit derhjemme – hold dine ting adskilt og sørg for at være hjemme for din familie, når ikke du er på kontoret.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors