Iværksættere trodser krisen

Artiklen indeholder reklamelinks

Vi hører næsten dagligt historier i den danske presse om, hvordan krisen stadig kradser, hvordan virksomheder fyrer og hvordan vi har flere og flere arbejdsløse (og stadig ingen akutjobs). Men alligevel trodser flere iværksættere krisen – det kan ses på iværksætterportalen Amino.dk startet af Martin Thorborg.

Den første uge i marts kunne Amino prale af imponerende 546 nye brugere og knap 3.300 indlæg på over 700 debatter. På blot en uge. De tal viser noget andet end det generelle billede i medierne.

På Amino stortrives alle former for iværksættere fra små kælderiværksættere med webprojekter til store og etablerede virksomheder i andre lande som fx USA. Iværksætterne hjælper hinanden med råd og dåd og gør det nemmere at starte en virksomhed i dagens Danmark.

Amino-stifter: Krisen er en gave

Stifteren af Amino hedder Martin Thorborg og er en af Danmarks mest kendte iværksættere. Martin Thorborg har startet blandt andet Jubii og Spamfighter og har boet i USA i flere år inden han kom tilbage til Danmark. De sidste mange år har han helliget sig alene Amino.dk.

I 2010 udtalte netop Martin Thorborg at den nuværende krise, recessionen, faktisk er en gave til iværksætterne og ikke noget, der hindrer iværksætteri i Danmark. Argumentet er blandt andet, at etablerede virksomheder leder efter billigere leverandører samtidigt med, at de satser på det sikre. Dette danner mulighed for at man enten kan jage det, de etablerede ikke tør, eller at man kan gå ind og være deres nye underleverandør.

Martin Thorborg gik i 2010 så langt som at sige, at ”enhver krise er en gave til it-iværksættere” – men advarede samtidigt om, at det på ingen måde er en dans på roser at starte noget op i krisetider heller. Det kræver stadig hårdt arbejde, blog, sved og tårer.

Iværksættere in spe, der har lyst til at trodse krisen, kan følge Martin på både Amino.dk og hans YouTube-kanal, hvor han ugentligt uploader videoer.

Iværksætterturen vil have iværksætteri på skoleskemaet

Et nyligt projekt vil også gøre sit for iværksætteriet i Danmark.

Casper Blom, kendt fra Billigegolfbolde.dk og Mads Lund, kendt fra Drinkster, bruger per skrivende stund 3 uger i en campingvogn på at køre rundt i Danmark for at fortælle om iværksætteri. Målet er at få iværksætteri på skoleskemaet. Casper Blom var i slutningen af 2012 og starten af 2013 i medierne for blandt andet at sige, at de danske unge skal lære at indberette moms for en enkeltmandsvirksomhed og ikke hvordan en stor produktionsvirksomhed fungerer.

I de 3 uger kommer Casper Blom og Mads Lund rundt omkring i hele landet og det er gratis at deltage i de forskellige arrangementer. Arrangementer handler om livet som iværksætter samt Mads’ og Caspers bedste råd til kommende iværksættere.

Iværksættere er de nye rockstjerner

En undersøgelse i slutningen af 2012 viste, at flere danskere havde iværksættere som rollemodeller end rockstjerner ditto. Dette holdningsskifte er med til at bekræfte den tendens, man kan observere på Amino med de mange nye brugere og indlæg – det at være iværksætter er lig med høj status, respekt og en vis autoritet.

Vi har krise og recession. Men danske iværksættere trodser den alligevel og skaber nye projekter på stribe!