elcykel

Elcyklen sparer danskere for flere tusinde kroner om året

Artiklen indeholder reklamelinks

elcykelHvis som de fleste andre danskere gerne vil spare lidt ekstra på transportregningen hvert år, så kan en elcykel være brillant løsning at investere i. Nye beregninger foretaget for Erhvervsnyhederne.dk viser ganske enkelt, at man selv ved små cykelture kan spare flere penge, end man umiddelbart skulle tro, såfremt man blot dropper sin daglige vane med at tage bilen om morgenen og efter fyraften.

Spar 4000 kr. om året på en daglig cykeltur på 5 km

Beregningerne viser, at selv en daglig cykeltur på beskedne 5 km kan spare dig for et stort beløb. Faktisk viser beregningerne, at for en person, der cykler til arbejde 200 dage om året vil kunne spare 4000 kr. i transportomkostninger, som ellers var gået op i røg til en benzinslugende bil.

Hvis man har længere til arbejde, bliver besparelsen blot endnu større. Eksempelvis fastslår beregningerne, at personer med ca. 10 km til arbejde kan spare hele 6000 kr. årligt ved at lade bilen stå og benene arbejde i 200 af årets arbejdsdage.

En sidegevinst for de danskere, der hver dag bruger elcyklen, er ligeledes de store miljømæssige hensyn, som disse tager i form af nedsættelse af CO2-udslip, fordi elcykler kun kører på en begrænset mængde strøm.

Klarer længere distancer på kortere tid

Kritikere af elcyklen har før påpeget, at cykler i særdeleshed ikke er særlig brugbare i forbindelse med længere distancer – specielt ikke, hvis man har travlt i hverdagen. Ydermere har flere kritiseret elcyklens batteri for at løbe tør for strøm under længerevarende cykelture.

Dette er der dog rettet op på med de nye modeller, som klarer længere distancer på kortere tid. Specielt i storbyerne er der megen tid at hente med en elcykel fremfor en bil, da myldretiden og de stortrafikerede gader er som skabte til elcyklen og dens forcer.

De nyere modeller har oveni købet forstærkede litiumbatterier, som holder bedre. Den ekstra hjælp fra elmotoren gør, at man kan cykle hurtigere end på normale cykler, hvilket som nævnt især kan være nyttigt i en storby, hvor bilejerne har det sværere med at komme frem i trafikken.

Købsprisen hurtigt tjent ind igen

Priserne på elcykler har imidlertid været et punkt, som har afholdt mange danskere fra at investere i et eksemplar. Det tegner dog lyst fremover, da flere modeller er begyndt at falde i pris. En gennemsnitlig model koster i dag omkring 8-10.000 kr.

Derudover jubler mange forbrugere også over, at elcyklen tjener sig selv hjem i løbet af få år, hvis man bruger denne i stedet for bilen. Med udgangspunkt i beregningseksemplet ovenover for en 5 kilometers cykeltur hver dag til og fra arbejde, vil en elcykel med en købspris have tjent sig selv hjem i løbet af blot 2-3 år.

Såfremt man har mere end 5 km til arbejde, vil denne periode af logiske årsager kun blive kortere. Salget af elcykler har i de senere år været støt stigende i Danmark, og det er ikke længere kun ældre mennesker, der benytter sig af cykler med hjælpemotorer, når man skal transportere sig fra A til B på en hurtig og miljøbevidst måde.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
19
21º - 10º
65%
8.7 km/h
19.8
7.81
tors
15.92
10.69
fre
18.15
9.37
lør