faa den rette sikkerhed i dit firma her

Er din virksomhed beskyttet mod cyberangreb?

Artiklen indeholder reklamelinks

faa den rette sikkerhed i dit firma herAlle typer af virksomheder skal forholde sig til IT-sikkerhed. Når man benytter IT på det niveau, som mange virksomheder gør i dag, er det vigtigt at prioritere sikkerheden og kende til sine sårbarheder. Man forlader aldrig et rum med penge ulåst, og det er den naturlige tankegang, der skal overføres til alt IT. Mindre virksomheder har også stor chance for at blive udsat for angreb, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at miste systemer og tabe vigtige data.

Er du et let bytte?

undgaa it angreb saadan herHvis din virksomhed bliver udsat for et cyberangreb, er det måske fordi, den er et let bytte. Det vil sige, at du ikke har den optimale sikkerhed til at forebygge hacking. Det er vigtigt at have en sikkerhedspolitik, så alle medarbejdere er klar over, hvad de skal foretage sig, hvis de opdager noget mistænkeligt på deres enheder. De skal vide hvilke faresignaler, de skal være opmærksomme på. Hvis alle medarbejdere er sat grundigt ind i virksomhedens sikkerhedspolitik, er der mulighed for, at angrebet kan blive opdaget i tide.

Et angreb på en virksomheds IT kan få fatale konsekvenser for fremtiden, og kan påvirke mange forskellige aspekter negativt som eksempelvis:

  • Lavere produktivitet
  • Systemerne bliver utilgængelige, og I kan gå glip af nye ordrer
  • Produkthemmeligheder kan blive afsløret for konkurrenter
  • Decideret pengetyveri fra virksomhedens konti
  • Kunderne mister tillid
  • Dårligt omdømme i fremtiden

Alle disse punkter har stor betydning for din virksomhed, hvad end den er stor eller lille. Det er derfor ekstremt vigtigt, at din virksomheds IT-sikkerhed er i top, og at der er klare retningslinjer for håndteringen af dette.

En IT-konsulent får dig på rette spor

faa hjaelp af en it konsulent herDet kan uden tvivl betale sig at investere i IT sikkerhed. En IT-konsulent kan give dig et overblik over, hvor din virksomhed halter i forhold til sikkerhed, samt hvilke tiltag I skal gøre for at stå stærkere over for eventuelle hackere. Derudover vil en konsulent også kunne rådgive din virksomhed til den rette sikkerhedspolitik og give dine medarbejdere et indblik i, hvornår alarmklokkerne skal ringe.

Hvis du ikke har prioriteret IT-sikkerhed i din virksomhed førhen, og din virksomhed er blevet angrebet på baggrund af dette, vil en IT-konsulent også kunne hjælpe din virksomhed på rette spor igen. Denne proces indebærer blandt andet en oprydning og analysering efter angrebet, som har til formål at forhindre, at en lignende situation skal forekomme igen.

Hvis du har den rette sikkerhed, og alligevel bliver hacket, vil en konsulent ligeledes kunne etablere nødløsninger, så din IT kan køre uforstyrret videre på trods af, at de primære systemer er ude af drift.

Hvis du gerne vil forbedre din virksomheds sikkerhed, skal dit første træk være at rådføre dig med en ekspert i IT-sikkerhed. Derefter skal du vurdere, hvilke omkostninger det vil have for virksomheden at blive hacket – altså at systemer bliver sat ud af drift, eller forretningshemmeligheder og data kommer i de forkerte hænder. Endeligt skal der udarbejdes en plan for den fremtidige IT-sikkerhed ved først at fokusere på de angreb, der giver flest omkostninger, og kan skade virksomheden mest.

En IT-konsulent kan være behjælpelig med denne risikovurdering og beskytte din virksomhed mod eventuelle cyberangreb.