Er din virksomhed gearet til succes?

Artiklen indeholder reklamelinks

Lige nu har vi i Danmark, som i det meste af resten verden, lavkonjunkturer. Efterdønningerne af finanskrisen i 2008 og den længerevarende recession slår stadig ned på de danske virksomheder og deres indtjening.

Men det er et spørgsmål om tid før end en ny højkonjunktur melder sig, og det igen bliver til at skaffe kunder, at sælge ens varer og så videre.

Spørgsmålet er, om de danske virksomheder på IT-fronten er klar til denne udvikling. IT-driften i en virksomhed kan nemlig være stopklods for øget vækst.

Manglende opskalering kan bremse virksomhed i morgen

IT-driften kan agere stopklods på flere måder. En er, at virksomhedens IT-systemer ikke er bygget til at kunne klare flere kunder og en større belastning over længere tid – at virksomheden simpelthen ikke kan rumme mere vækst uanset, at der er flere, der “ønsker at komme til bordet.”

Netop dette store IT-driftsmæssige problem er til at løse.

Løsningen hedder cloud computing. Her betaler virksomheden ikke en fast pris for den månedlige IT-drift. I stedet for betales et beløb per bruger eller per forbrug.

Den lave pris er dog ikke den store fordel – det er, at opskalering og nedskalering handler om blot at trykke på en knap. Hvis virksomheden pludseligt oplever stor kundetilgang, hvis der er mange personer på websitet, hvis alle medarbejdere bruger systemerne samtidigt og så videre, går systemerne ikke ned, hvis der ikke er flere ressourcer tilgængelige – i stedet for frigøres i store datacentre blot flere ressourcer således, at driften kan fortsætte.

Denne mulighed for opskalering og nedskalering giver de danske virksomheder en unik fordel. IT-driften bliver nu ikke en hindring, ikke en stopklods, for vækst, men en dygtig kompagnon til samme.

Store fordele ved cloud computing for danske virksomheder

Skalerbarheden, der gearer virksomheden til succes, er ikke den eneste fordel ved cloud computing.

En anden fordel er som nævnt prisen. Man betaler med cloud computing typisk en pris per bruger eller per forbrug per måned. Man skal altså ikke ud at betale store beløb for investering i hardware, opsætning af samme og den løbende vedligeholdelse internt i virksomheden – det varetages i store datacentre af eksperter på området.

Det giver billige priser på IT-drift til de danske virksomheder.

En anden fordel med cloud computing er muligheden for multisourcing. IT-driften kan uddelegeres til forskellige eksperter inden for forskellige aspekter af IT-sikkerhed – det skaber større stabilitet og lavere priser igen. Og så bliver det muligt for medarbejdere at arbejde overalt med en hidtil uset fleksibilitet og mobilitet ved at foretage skiftet til cloud computing.

Danske virksomheder har før brændt fingrene på at have alt samlet ved blot en udbyder. Det undgår de nu.

Foretag skiftet til cloud nu

Den store udfordring i forbindelse med cloud computing er at foretag skiftet. Mailkonti skal skiftes over, et nyt kalendersystem skal anvendes, virksomheden skal eventuelt have migreret egenudviklet software til skyen og des lignende.

Det er en operation, der ikke er overstået på en enkelt eftermiddag og som godt kan kræve en del ressourcer til at begynde med. Hvad der er brugt på at migrere over i skyen er dog meget hurtigt tjent ind igen qua de lave, løbende omkostninger til IT-drift i skyen.

Foretager din virksomhed skiftet nu, er den godt rustet til fremtiden ved at være omkostningseffektiv, skalerbar og fleksibel.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre