IT outsourcing

Fordele og ulemper ved outsourcing af IT til et IT sikkerhedsfirma

Artiklen indeholder reklamelinks

Overvejer du at outsource din IT til et IT sikkerhedsfirma? Læs om fordelene og ulemperne her, inden du beslutter dig.

IT spiller en stor rolle, og for de fleste virksomheder kan det besværliggøre de daglige arbejdsprocesser, hvis der er IT-problemer. Ligesom mange virksomheder vælger at outsource deres markedsføring, er der derfor også mange virksomheder, som vælger at outsource deres IT.

Outsourcing af IT kan for eksempel ske til et IT sikkerhedsfirma, som står driften og/eller yder support til virksomheden. IT-outsourcing kan særligt være en god mulighed for mindre virksomheder, som ikke har tilstrækkeligt med kompetencer in-house til at stå for opgaven.

Overvejer du at outsource din virksomheds IT, men er du i tvivl om, hvorvidt det er det rette valg, kan du herunder blive klogere på fordelene og ulemperne ved IT-outsourcing.

Fordele ved IT-outsourcing

Der er flere fordele ved at outsource virksomhedens IT-drift til et IT sikkerhedsfirma. Herunder har vi beskrevet nogle af de mange fordele der er for både større og mindre virksomheder ved IT-outsourcing.

Du styrker IT-sikkerheden

Når du får et IT-firma til at stå for håndteringen af din virksomheds IT, kan du være sikker på, at der er styr på IT-sikkerheden. Det er nemlig noget, som IT-sikkerhedsfirmaerne går meget op i. Du kan derfor styrke din IT-sikkerhed og mindske risikoen for hackerangreb, IT-nedbrud og lignende ved at outsource IT-driften til et IT-firma.

Du sparer tid og penge

Ved at outsource din virksomheds IT, sparer du tid, da du ikke længere skal bruge tid og kræfter på at løse krævende IT-opgaver. I stedet kan du bruge din tid og kræfter på mere spændende opgaver i din forretning. Du sparer derudover også penge, da du slipper for at have en fuldtidsansat til at tage sig af alt IT-arbejdet, men blot kan få løst opgaver af et eksternt IT-firma i det omfang, du har brug for.

Du får en fast aftale

En anden fordel ved IT-outsourcing er, at du kan lave en fast aftale med et IT-firma om, at de står for hele eller dele af IT-driften. På den måde slipper du selv for besværet, samtidig med at du ofte kan få en billigere pris ved at lave en fast aftale.

Du får mulighed for IT-support

Når du har en aftale med et IT-firma, vil du i mange tilfælde også have mulighed for at få rådgivning og IT-support, når du har behov for det. Det kan du blandt andet få brug for, hvis din virksomhed kun har outsourcet dele af virksomhedens IT og selv står for andre IT-opgaver selv. Her kan du således få hurtig IT-support, når du har brug for hjælp til et IT-problem.

Ulemper ved IT-outsourcing

Selvom der er en del fordele ved IT-outsourcing, kan der også være nogle få ulemper, som man bør være opmærksom på og tage højde for.

Du bør overveje økonomien

At outsource virksomhedens IT-drift til et eksternt firma kan være dyrt. Omvendt kan det også være dyrt at have en decideret IT-specialist til at sidde med virksomhedens IT. Dette gælder særligt for mindre virksomheder, hvorimod det kan være billigere og mere fordelagtigt for større virksomheder at holde IT-driften in-house. Det er derfor en god idé at overveje din virksomheds behov og økonomi, når du skal tage beslutningen.

Du er afhængig af IT-firmaet

Når du outsourcer hele eller dele af IT-driften til en anden virksomhed, bliver din virksomhed afhængig af denne virksomhed. Det er derfor vigtigt at vælge et IT-firma, som kan stå klar til at yde hurtig og effektiv IT-support, hvis der skulle opstå problemer. Hvis IT-firmaet står for hele IT-driften, er du samtidig afhængig af, at virksomheden sørger for at al IT fungerer optimalt hele tiden. Det er dog i de fleste tilfælde ikke noget problem.

Du bør vælge en kompetent samarbejdspartner

Vælger du at outsource din virksomheds IT, er det vigtigt at vælge den rette samarbejdspartner. Når du outsourcer virksomhedens IT, mister du en del af kontrollen, og er samtidig afhængig af din IT-partner, som beskrevet ovenfor. Vælg derfor et IT sikkerhedsfirma, som du har tillid til, og som har kompetencerne i orden i forhold til IT-drift og IT-sikkerhed.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre