Gadgets til den travle virksomhedsleder

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er ikke altid nogen let opgave at være leder, det er der dog heller ingen, der har lovet dig. Det er en stilling, der til tider kan være sjov og spændende, men også udfordrende og hård. Det vidste du højst sandsynligt, da du sendte ansøgningen eller blev tilbudt jobbet, og derved kommer det ikke som en overraskelse.

Ledere skal kunne klare lidt af hvert, men det er især vigtigt at have overblik, og kunne håndtere mange ting ad gangen. Lederstillingen bære et stort ansvar – nemlig de ansatte på arbejdspladsen. Hvordan ser de dig som leder? Er du fair eller meget urimelig? En ting medarbejdere sætter pris på, er en fair leder, som kan lytte og reagere på medarbejdernes ønsker og behov.

Fairness i et godt miljø

En fair leder kan defineres på flere måder, og alt afhængig af hvem man spørger, vil man få et anderledes svar. Der er derfor ingen tvivl om, at det ikke er nogen let opgave, at være en fair leder. Dog findes der nogle gode tricks til, at blive den leder alle ønsker sig.

Det findes et ordsprog som lyder ”Behandl andre, som du selv vil behandles”. Det kan i mange tilfælde være svært som leder, at tænke på denne måde. Tænk over, om du som leder, har det med at behandle dine medarbejdere, som de behandler dig – og ikke omvendt. Du skal ikke tænke på, om du bliver behandlet fair, for det kan give store problemer på arbejdspladsen.

Det kan faktisk være direkte skadeligt for virksomheden, dens organisation og dit image, hvis du tænker på om du bliver behandlet fair. I stedet for skal du fokusere på retfærdighed. Hvordan vil medarbejderne have, at du skal behandle dem? Denne måde at tænke på, vi gøre dit liv og arbejde som leder meget lettere og mere produktivt.gadgets-til-den-travle-virksomhedsleder-1

Det bedste råd til lederen:

En af de bedste og vigtigste egenskaber du som leder skal have, er at være og fremstå som en meget fair leder – især over for dine medarbejdere. Fidusen er, at du skal opfattes som en fair leder. En leder der kan se tingene fra medarbejdernes synsvinkel, og som er villig til at lytte og reagere på medarbejdernes ønsker og behov.

Travlhed på arbejdet

Som leder skal du kunne have flere bolde i luften på en gang. I en afdeling eller en hel virksomhed kan der være meget travlt, og det er ofte hverdag for ledere – travlhed. Der er forskellige måder at have travlt på, alt efter hvilken virksomhed og branche man er leder i.

Mange steder skal ledere gå frem og tilbage flere gange om dagen, mens andre ledere bruger meget tid på at kører ud til forskellige møder.

Men lige meget hvor og hvad du er leder for, så er det altid sjovt, udfordrende og spændende at holde øje med, hvor mange skridt, kalorier og fedt man tager og forbrænder hver dag på arbejdet. Det er derfor alletiders at investere i gadgets til arbejdspladsen, i form af skridttællere. Man kan eventuelt blande hele arbejdspladsen med ind i det, og lave konkurrencer og præmier til de som får gået mest.

Du kan også nøjes med at afprøve det på dig selv. Er du den aktive leder, som går meget frem og tilbage kan det være rart, at se hvor meget du egentlig går hver dag på arbejdet. Og hvis du er den mere stillesiddende leder, kan det blive en motivationsfaktor til at røre dig lidt mere på arbejdet og/eller efter arbejde.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man