Gartnere og miljøinteresserede elsker robotplæneklippere

Artiklen indeholder reklamelinks

De almindelige benzindrevne plæneklippere udleder rigtig meget CO2. Faktisk så meget, at når disse kører en enkelt time, så udleder de ligeså meget CO2, som hvis adskillige biler kører 50 kilometer. Samtidig kender de fleste nok til, at det kan tage mange timer at slå græsset hver gang, hvis éns græsplæne er stor. Heldigvis er der kommet et alternativ, som gartnerne og de miljøinteresserede jubler over i stigende grad.

Gartnerne kan bruge tiden mere fornuftigt

Adskillige anlægsgartnere har allerede testet robotplæneklippere på flere kommunale arealer, og reaktionerne har alle været særdeles positive. Mange af testgartnerne har især været imponeret over den store punktlighed, som robotplæneklipperen lægger for dagen.

De gode resultater har allerede fået mange anlægsgartnere til at investere i en robotplæneklipper til at klare græsslåningen for sig. Og dette fører flere positive effekter med sig.

Adspurgt oplyser flere anlægsgartnere, at en sidegevinst ved at gå over til robotplæneklipperne har været, at tiden nu kan bruges mere fornuftigt og effektivt til andre opgaver, som kræver præcision og menneskelig finesse, hvilket en robot endnu ikke kan levere.

Dermed er anlægsgartnerne både sluppet for det kedelige og tidskrævende arbejde med at slå store arealer, og derudover har leverandørerne af robotplæneklippere også øget omsætningen betragteligt.

Miljøkæmperne jubler også stort

Også hos de miljøfokuserede danskere er der stor begejstring over robotplæneklippernes fremkost både i de private hjem og i erhvervslivet. Begejstringen kommer specielt efter, at salget af robotplæneklipperne kun forventes at stige over de næste par år.

Den miljømæssige fordel ved overgang fra benzindrevne plæneklippere til robotplæneklippere ligger eksplicit i, at sidstnævnte kører på el/strøm og dermed næsten ikke udleder noget CO2, som er skyld i den globale opvarmning.

”Robotplæneklippere er fantastiske for os, der rent faktisk tænker på miljøet, og at der skal være et godt klima at overlade til de kommende generationer. Jo mere vi kan reducere verdens CO2-udslip, jo bedre er det naturligvis. Det er dejligt at se, at visse danskere går forrest i kampen for dette”, siger en anonym kilde tæt på Greenpeace til Erhvervsnyhederne.dk.

Ifølge kilden vil man fortsætte med at følge udviklingen nøje, da robotplæneklippere formodentligt kan hjælpe med at klare flere miljøproblemer, end de fleste af os lige umiddelbart går og tror.

Klarer både store og små plæner

Robotplæneklippere har før været udskældt for ikke at kunne magte store slåningsopgaver, da batteriet i robotten ganske enkelt slap op, når græsarealet nåede en vis størrelse. Ydermere har et kritikpunkt været, at robotten ikke kunne nå ordentligt ud i kanterne af græsplænen.

Begge problemer er der dog blevet rettet grundigt op på i de nyere modeller, hvor producenterne har lært af fortidens synder, således at robotplæneklipperne nu er mere brugbare i flere sektorer end hidtil.

Det er således nu både privatpersoner og virksomheder, der kan få gavn af robotplæneklipperens tidsbesparende arbejde. Til information koster de største robotplæneklippere, som kan klare arealer på op til 5.500 kvadratmeter, i omegnen af 30.000 danske kroner. Mindre modeller til mindre private græsplæner kan selvfølgelig fås til langt mindre beløb.

 

Kilde:

Land og Liv

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Broken Clouds
17
21º - 17º
88%
7.43 km/h
16.88
13.53
fre
16.88
11.38
lør
16.62
11.74
søn