IT-afdelinger på abonnement vinder indpas i både store og små virksomheder

Artiklen indeholder reklamelinks

IT-afdelinger på abonnementDet kan være rigtigt dyrt at have en intern IT-afdeling kørende i en moderne virksomhed. Af udgifter bør blandt andet nævnes lønninger, løbende indkøb og servicering af hardware, IT-uddannelse og IT-efteruddannelse samt det problem, at der ikke altid er nok at lave for en intern IT-afdeling.

Derfor vælger færre og færre danske virksomheder også løsningen med fastansatte IT-medarbejdere og de forpligtelser, der hører til her.

En løsning, der i stedet vinder indpas i de danske virksomheder, er at have en outsourcet IT-afdeling per abonnement. Man får er alle fordelene med en IT-afdeling – nemlig kompetente IT-medarbejdere, der står klar til at hjælpe en præcis, når behovet opstår, men man slipper for mange af de bekymringer, der samtidigt følger ved at have ansatte medarbejdere til at tage sig af en specifik opgave.

Fast, månedsabonnement med cloud computing

Med et fast månedsabonnement får man IT-drift, IT-support og IT-sikkerhed for en fast, lav pris hver måneden. Den store fordel ved at skifte er, at man til at starte med sparer mange penge i virksomheden.

Derned opnår man en vis fleksibilitet i og med, at ens IT-drift outsourcet står klar døgnet rundt. Der gælder typisk andre timepriser, men brænder det på kl. 04 natten til søndag står IT-supporteren og sørger for at løse problemet. Den fleksibilitet kan redde en virksomhed den dag i dag.

IT-driften vil i dag ofte blive migreret op i skyen – virksomheden vil begynde at bruge cloud computing.

Med cloud computing bliver software, data, mail, kalendere og så videre stillet til rådighed online for alle ens enheder med internetforbindelse, da det hostes i store og sikre datacentre. Dette skaber en stor stabilitet, fleksibilitet og mobilitet for virksomhedens medarbejdere. Men det er ikke det vigtigste:

Med cloud computing skal virksomheden i store træk ikke selv varetage sin IT-drift. Indkøb, installation og vedligeholdelse af hardware er noget, der hører fortiden til, og samtidigt er det muligt for et lavt månedligt beløb at koble helt automatisk backup sammen med IT-driften.

At have outsourcet IT-driften, at bruge cloud computing og automatisk at tage backup af vigtige dokumenter medfører en sikker og stabil IT-drift samt IT-support til en brøkdel af de penge, man før betalte ved at have inhouse folk siddende til at tage sig af opgaven.

Der er rigtigt meget at vinde på at outsource IT-driften til en ekstern IT-ekspert eller udbyder – først og fremmest luft i budgettet.

Nemt at budgettere IT-udgifter med abonnement

Ikke alene koster det mindre at outsource IT-driften – det bliver også nemmere at regne med.

Prisen for cloud computing kan opgøres enten per forbrug til en lav kostpris eller fast med per bruger per måned.

Derudover vil outsourcingen af IT-driften til professionelle være til et fast beløb om måneden.

Det bliver meget nemt for dem, der skal tage sig af budgettering og bogføring i virksomheden, løbende at klare dette. Det bliver muligt for virksomheden at budgettere et fast antal tusinde kroner om måneden til al IT-drift – og lade resten af budgettet gå til de aktiviteter, der går ind og skaber drift og vækst for virksomheden.

Outsourcing af IT-driften er fremtiden. At have en intern IT-afdeling vil samtidigt snart høre fortiden til.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man