IT-kriminelle udnytter svagheder i uopdaterede firewalls og servere

Artiklen indeholder reklamelinks

For mange danske mindre virksomheder er det fristende selv at tage sig af IT’en fremfor at hyre en professionel virksomhed til at tage sig af IT-drift, IT-sikkerhed og des lignende.

På kort sigt er det også muligt at spare penge på denne måned.

Men det kan ende med at blive meget dyre penge at spare, hvis først en kriminel får adgang til ens systemer – og har man ikke 100 % styr på, hvad man laver i forbindelse med ens IT-drift og IT-sikkerhed er det en reel risiko.

Den største risiko ligger i helt almindelige forglemmelser – for det er ikke alle, der husker at opdatere servere, firewalls og des lignende, selv hvis de bliver mindet om det.

Ikke altid påmindelse herom

Ikke alle servere og applikationer er så venlige, at de ligefrem gør opmærksom på, det er tid til at opdatere dem. Samtidigt indeholder opdateringerne ofte lukninger af potentielt fatale sikkerhedshuller. Glemmer man at opdatere, står man derfor i en særdeles farlig situation.

Ikke alene java og flash skal ikke tiden opdateres på en egen computer – også server, firewall, antivirus og antimalware skal hele tiden opdateres til de nyeste definitioner for at være effektive værn mod driftsproblemer. IT-drift er ikke et nemt felt.

Problemet med uopdatede firewalls og servere, der nærmest inviterer IT-kriminelle ind ad døren, er dog relativt nemt at overkomme.

Det handler om at outsource IT-driften til en professionel i stedet for.

Fast månedlig aftale om IT-drift

I dag er det nemt for din virksomhed at få en fast aftale løbende som et månedsabonnement. Her betaler virksomheden en fast pris hver eneste måned mod til gengæld at få den nødvendige IT-drift og IT-sikkerhed serveret på et fad.

Dette skaber flere fordele mod at betale et fast beløb om måneden – et beløb, der er til at budgettere med for virksomhedens regnskaber.

Den første og væsentlige fordel er, at virksomheden ikke vil blive ramt af driftsforstyrrelser. Systemerne virker bare – der er ikke noget, der hedder indbrud fra IT-kriminelle, ineffektive servere og des lignende. Det betyder, at virksomheden kan hellige sig egen kerneforretning i stedet for at rende rundt og slukke brande i IT-verdenen dagen lang.

Derudover frigør det den tid, virksomheden ellers skulle have brugt op at opsætte, vedligeholde og opdatere servere, firewalls og des lignende. Den tid kan i stedet bruges igen på virksomhedens kerneforretning – på rent faktisk at tjene nogle penge ind i virksomheden.

En fast aftale kan fås fra et par tusinde kroner og op alt afhængigt af, hvor stor virksomheden er og hvor meget der ønskes varetaget af IT-eksperten.

Outsourcing og multisourcing

I lang tid har outsourcing været udpeget som løsningen til en række problemer. Outsourcing handlede om at uddelegere arbejde til eksperter på området til en billig pris og derved frigøre tid til en selv.

I dag kan multisourcing bruges. Her uddelegerer man stadig opgaver, men i stedet for at overlade alle opgaver til en udbyder, uddelegerer man en masse små opgaver til forskellige udbydere. Formålet er at opnå de bedste eksperter på de forskellige felter til at hjælpe ens virksomhed.

Noget af IT-driften kan uddelegeres et sted hen, noget af IT-sikkerheden et andet sted og IT-supporten et tredje sted. Alt sammen til faste priser hver måned. Det skaber stabil IT-drift og ingen fare for, at IT-kriminelle ser deres snit i ens firewall eller uopdaterede server.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 10º
81%
3.31 km/h
12.67
10.59
man
13.23
11.03
tirs
13.45
10.99
ons