IT-sikkerhed bør prioriteres af virksomheder

Artiklen indeholder reklamelinks

Virksomheder anser sjældent IT-sikkerhed for at være ligeså vigtigt som kunder, medarbejder og lokaler, men det er en fejl. Sikkerheden i virksomhedens IT-udstyr og systemer bør prioriteres ligeså højt som alt det andet og få mindst ligeså meget opmærksomhed.

En virksomheds computere, smartphones, tablets, servere osv. indeholder nemlig alt virksomhedens værdi i form af idéer, forretningshemmeligheder, mailkorrespondancer og meget mere. Ofte vil det være et kæmpe tab for virksomheden, hvis alt dette blev til offentlige skue – og det er netop en af grundende til, at IT-sikkerhed er så vigtigt.

For dem der ikke er IT fagfolk, kan det være svært at vide hvordan man skal beskytte virksomheden mod angreb og hackere. Derfor får du her i artiklen en række gode råd til, hvordan virksomheder kan passe på deres data og filer, så det forbliver i systemet.

Slå alarmen til

Det er de færreste virksomheder, der benytter en enkel lås på døren, når de forlader kontoret. Sikkerheden omkring de fysiske lokaler bør i høj grad smitte af på IT-udstyret. Det er vigtigt, at man sikrer virksomhedens IT-systemer med et godt antivirusprogram, som man har tillid til.

Det er vigtigt, at alle virksomhedens computere har et antivirusprogram, og at det altid er den nyeste version. For nej, man låser ikke blot døren, når man forlader kontoret. Langt de fleste virksomheder har et alarmsystem, der skal tilkoble, inden de går ud, og antivirusprogrammerne fungerer på samme måde. De alarmerer så snart der er ubudne gæster på vej ind i IT-udstyret, og det er på den måde, at de bidrager til virksomhedens IT-sikkerhed.

Det er dog ikke kun antivirusprogrammerne, der skal være opdateret i den nyeste version. Det gælder alle programmer og operativsystemer. Potentielle hackere spotter hurtigt de fejl og mangler, der kan være i IT-programmer og systemer, og dem er der flere af, hvis det ikke er den nyeste version, der bliver benyttet.

Kryptering

Langt de fleste virksomheder bruger trådløst netværk, så både bærbare computere, tablets og smartphones kan være logget på. Nogle virksomheder glemmer dog at slå kryptering til, hvilket vil sige, at alle computere og andre devices der har netværket tilgængeligt, kan logge på virksomhedens trådløse netværk og kigge med på alt den information der sendes over netværket – og det er ikke så lidt.

Der findes forskellige former for krypteringer til trådløse netværk:

  • WEP
  • WPA
  • WPA-2

WPA-2 anses som værende den mest sikre, hvorimod WEP ikke længere anses for at være nær så sikker, da netop denne kryptering er nem for eventuelle hackere at komme igennem.

1-2-3-4

Det klassiske 1-2-3-4 kodeord holder ikke, hvis man som virksomhed vil optimere sin IT-sikkerhed. Det er vigtigt at bruge gode og stærke kodeord. Hvis kodeordene er nemme at knække, kan alle andre indsatser på IT-sikkerhedsfronten være fuldstændig ligegyldige.

Kodeordet skal ikke være nemt at knække, hvis det er ligetil, kan gode og erfarne hackere knække kodeordet på under en halv time. Et godt kodeord kan derimod tage op til et år at knække – derfor kan det være en god idé at skifte kodeord på alle virksomhedens devices en gang om året cirka.

Gode kodeord indeholder:

  • Mindst 8 tegn
  • Både små og store bogstaver
  • Tal og specialtegn

Dette er blot nogle af de ting, man skal være opmærksom på, hvis man ønsker at optimere en virksomheds IT-sikkerhed. Derudover kan det være en god idé at lære sine medarbejder om sikkerhed på deres devices, så de får det man kalder god IT-adfærd. Det er også vigtigt at have klare procedurer for, hvordan virksomhedens medarbejdere skal reagere og hvilke faresignaler, de skal være opmærksomme på.

Der findes mange forskellige IT-eksperter, der kan hjælpe med alt inden for IT-sikkerhed for virksomheder. Her er der blandt andet tale om vejledning, opsætning af antivirusprogrammer og introduktion til god IT-adfærd.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons