find den dyreste bolig her

Jyllands dyreste kvadratmeterpriser er i Aarhus – men hvad Randers?

Artiklen indeholder reklamelinks

find den dyreste bolig herI går kunne Jyllands-Posten fortælle, at Aarhus ligger i den suveræne top, når man kigger på de dyreste gennemsnitlige kvadratmeterpriser i Jylland. De 5 Aarhus-bydele, Risskov, Højbjerg, Åbyhøj, Aarhus N og Viby J ligger nemlig alle i top 5, ikke bare i Aarhus, men i hele Jylland. Der er boligsiden Boliga, der har foretaget undersøgelsen af, hvor det er dyrest at købe hus i Danmark.

Det koster boligerne i Aarhus

her finder du bolig i aarhusI Aarhus ligger nogle af Jyllands dyreste postnumre:

  • Åbyhøj – 28.106 kr./ m2
  • Risskov – 27.936 kr./ m2
  • Viby J – 23.066 kr./ m2
  • Aarhus Kommune – 23.161 kr./m2

Det betyder, at et hus typisk på 100 kvadratmeter i Åbyhøj koster 3.934.840 kr. – til sammenligning er kvadratmeterprisen i Løgumkloster 3.285 kr., hvilket svarer til, at et hus på 100 kvadratmeter koster 459.900 kr. Du kan altså spare næsten 3,5 millioner på drømmehuset, hvis det ligger i Løgumkloster i stedet for i Åbyhøj i Aarhus.

Det koster boligerne i Randers

her er dine muligheder i randersSet oppe fra er Randers den oplagte pendant til Aarhus, men selvom de to byer ligger så tæt på hinanden, er der kæmpe forskel i kvadratmeterpriserne i de byer. Randers er simpelthen ikke lige så eftertragtet som Aarhus – på trods af, at afstanden til Jyllands metropol kun er cirka 40 kilometer, og der går masser af offentlig transport mellem byerne. For dig, der kan se ud over det lidt blakkede ry, Randers har, er der derfor en stor besparelse at hente, hvis du bosætter sig i Randers.

Ifølge Boliga var de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i 1. halvår af 2016:

  • Randers NØ – 10.186 kr./ m2
  • Randers NV – 10.515 kr./ m2
  • Randers SØ – 10.638 kr./ m2
  • Randers SV – 10.701 kr./ m2

Med de priser ligger Randers Kommune på 57. pladsen ud af landets 98 kommuner, hvilket ikke er prangende, når man tænker på, at Randers by er landets 6. største.

I Randers kan du få det hele til det halve

det-koster-boligerne-i-randersMed sine 97.520 beboere er Randers Kommune landets 8. største kommune, mens byen med sine 62.342 indbyggere er landets 6. største by. Derfor har byen også det hele: Hyggelige gågader i midtbyen, et velbesøgt storcenter, samt store butikker som Bauhaus og El-Giganten. Byen har også kultur til enhver smag, mest kendt er nok Randers Regnskov og Elvis-museet Graceland.

Med en kvadratmeterpris på cirka. 10.500 kr., koster et almindeligt hus på 140 kvadratmeter i Randers altså 1.470.000 kr., mens det koster 3.242.540 kr. i Aarhus – med en besparelse på cirka 1,7 millioner skulle bilen til den ekstra transport være dækket ind mere end én gang.

Ejendomsmæglere i Randers melder da også om, at det generelt går fint med hussalget, for der er mange, der kan se fidusen i at bo billigt i Randers og arbejde i Aarhus. Især i byer som Assentoft, der ligger i Randers SØ-postdistriktet, går boligsalget forrygende, fordi byen er attraktiv for børnefamilier.

Den dyreste vej i postnummeret 8960, der er Randers SØ, er da også Dybdalen, som netop ligger i Assentoft og er et nybyggerkvarter. Her er kvadratmeterprisen på 17.420 kr., hvilket nærmer sig priserne i de billigste områder Aarhus.

Fra Assentoft tager det kun 25 minutter i bil til Aarhus, hvilket ikke er meget værre end at køre fra eksempelvis den populære Aarhus-forstad, Harlev J, ind til byen. Til gengæld får man masser af natur og trygge villaveje med i prisen, når man bosætter sig i den noget billigere bydel 35 km nord for Aarhus.