Artiklen indeholder reklamelinks
I disse dage er vores alle sammens auktionshus, Lauritz.com, i noget af et uvejr, efter det har vist sig, at de måske fifler med auktionerne. Berlingske Stiftstidende kunne nemlig i begyndelsen af måneden afsløre, at de har analyseret på auktionshusets netportal og fundet ud af, at de 10 mest aktive kundenumre på portalen har deltaget i 370.000 auktioner siden 2003, hvilket svarer til en tiendedel af alle auktioner.
Deres mest aktive kunde har afgivet mere end 800.000 bud i flere end 80.000 auktioner. Ydermere har deres analyse vist, at disse ekstremt aktive kunder kun sjældent vinder buddene, hvilket altså tyder kraftigt på, at det er nogle kundenumre, der har til formål at byde varer op på den maksimumpris, man som byder indtaster, når man afgiver sit første bud på en vare.
Selvom noget tyder på, at man skal være varsom, når man byder på auktioner hos Lauritz.com, er det stadig muligt at gøre en forretning ud af at købe brugte designermøbler. Hos ikke kun Lauritz.com, men også på andre auktions- og brugtsalgssider er der rig mulighed for at gøre et kup.
Danskerne har nemlig taget disse sider til sig, og her sælger man sine arvestykker og udtjente designermøbler, når moden skifter, eller samlingen har vokset sig for stor. Når der er tale om eksempelvis designerstole, vil man kun sjældent kassere dem.
Har man sans for forretning, er der, med netop klassiske designerstole, udmærkede penge at tjene. Køber man en klassisk stol, hvor sædet er slidt og trænger til omfletning eller nyt betræk, mens træværket måske kunne bruge en opfriskning, kan en reparation af designerstolen købes hos et godt værksted til rimelig penge.
Får man stolen til en rimelig pris, vil det altså kunne betale sig at få stolen repareret og herefter videresælge den. Kender man et godt værksted, hvor håndværk og kvalitet er i højsædet, får man en stol tilbage, som er så god som ny. Og forstår man sig på at sælge gennem de rigtige kanaler, så er efterspørgslen på godt, dansk design så høj, at investeringen lønner sig.
Metoden beskrevet ovenfor kan naturligvis også bruges privat. Har man tålmodigheden til at finde det gode tilbud på Lauritz.com, Den Blå Avis eller lignende, og herefter sende stolene på værksted, kan man spare en del penge på sine nye designermøbler.
Priseksempel på den klassiske Wegner y-stol:
Endnu en fordel ved at få repareret en brugt stol, frem for at købe den fra ny, er, at du har mulighed for at få indflydelse på stolens nye udseende. Med klassiske designerstole er det naturligvis mest populært at holde dem i klassiske farver. Men finder du en stol i mørk egetræ, kan du få den lakeret, hvis du hellere vil have den sort, eller du kan få den slebet og oliebehandlet, hvis du hellere vil have den i lys egetræ og med naturflet.