Kommuner låner elcykler gratis ud til borgerne

Kommuner låner elcykler gratis ud til borgerne

Artiklen indeholder reklamelinks

Kommuner låner elcykler gratis ud til borgerneKunne du egentlig godt tænke dig at prøve en elcykel, men har du ikke lige råd eller lyst til at købe din egen for de penge, som den koster? Så har du nu en gylden mulighed, hvis du bor i Gladsaxe eller arbejder i Greve Kommune. Begge har nemlig besluttet, at tilbyde borgerne/medarbejderne gratis elcykler til låns i en begrænset periode, så disse kan få følelsen af, hvordan det er både at være miljøvenlig og have fuld fart over felt på noget så trivielt som en cykel.

En del af en grøn satsning

Forsøgsordningerne skal ses som et led i en grøn satsning, hvor kommunerne forsøger at få flere til at tage cyklen i stedet for bilen og derved skåne miljøet for en masse CO2 samt få noget mere dagligt motion.

Hovedtanken bag tilbuddet er, at sikre en større grøn mobilitet på landsplan. Det er nemlig et generelt problem hos os danskere, at stort set de fleste af os hver dag tager bilen til arbejde i stedet for cyklen – uanset hvor kort vi så end har til arbejdspladsen.

Tilbuddet skal også ses i lyset af den udvikling, som i øjeblikket finder sted inden for den danske elcykel-branche, hvor antallet af solgte eksemplarer hvert år er støt stigende. Et større antal af befolkningen kan nemlig se den geniale idé i, at have en smart og hurtig cykel, som næsten intet koster i drift og samtidig er miljøvenlig. Specielt hos de ældre har elcykler gået rent ind, da disse er dem, der køber flest elcykler i dag.

I Greve kun for erhvervsarbejdere – i Gladsaxe for alle borgerne

De to kommuner har valgt at forsøge sig på lidt forskellige faconer i forhold til udbuddet af elcykler. I Greve Kommune er ordningen i første omgang forbeholdt de ansatte i byens to erhvervsdistrikter, hvor bestemte virksomheders medarbejdere kan få glæde af det gratis tilbud. Låneperioden er umiddelbart på 14 dage.

I Gladsaxe har man valgt at gøre det lidt anderledes. Her gælder tilbuddet nemlig som udgangspunkt for alle borgere, såfremt de blot opfylder en række krav (bl.a. minimum 5 km til arbejde, udfyldelse af sundhedsskema m.fl.).

Her kan man samtidig låne en elcykel i hele tre måneder, hvor kommunen ligeledes tilbyder testpersonerne at få et sundstjek både før og efter perioden, for at se den sundhedsmæssige effekt ved at køre på cykel til og fra arbejde fremfor at tage bilen.

Forhandlerne: interessen fortsætter…

Flere eksperter og forhandlere inden for cykelbranchen, som vi her på Erhvervsnyhederne.dk har været i kontakt med, giver alle udtryk for disse forsøgsordninger med gratis elcykler kun er begyndelse for en stor epoke inden for elcykling.

Kombinationen af fart i pedalerne, den billige drift og det miljøbevidste transportmiddel tiltrækker særdeles mange danskere – unge som gamle. Derfor er det ifølge eksperterne ikke usandsynligt, at elcykler vil en stor del af fremtidens transportmidler.

Ydermere forventer forhandlerne, at priserne på elcykler vil falde de senere par år, hvis efterspørgslen bliver ved med at stige, da der i så fald også vil være behov for nogle billige modeller, som den almene dansker også har råd til.

Kilde:

ErhvervsCentre i Greve

Gladsaxe kommune

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Light Snow
1
3º - 1º
93%
6.63 km/h
3.75
1.53
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man