Kontorstolen er vejen frem til en bedre arbejdsplads

Artiklen indeholder reklamelinks

Ergonomisk kontorstolAt sidde godt når man arbejder er yderst vigtigt. Det er både vigtigt for din krop, men det er mindst lige så vigtigt, for at du får en bedre og længere arbejdstilgang. Hvordan kan man bedst muligt sørge for, at man sidder godt? Er det ved hjælp af en kontorstol?

På mange arbejdspladser, er det i dag vigtigt, at sørge for en ergonomisk rigtig arbejdsplads. Her drejer det sig ofte om et bord og en kontorstol. Rundt omkring i Danmark er det i dag blevet meget moderne, at arbejdsgiverne går op i den ergonomiske del. Han eller hun sørger for, at deres ansatte sidder godt, når de arbejder. Når man har en korrekt ergonomisk arbejdsstation, sørger man for, at kroppen har det godt. Ligeledes viser det sig, at hvis kroppen har det godt gennem en hel arbejdsdag, har man en bedre overblik over de forskellige arbejdsopgaver og kan dermed arbejde bedre.

Ergonomi med kontorstol

Når man taler om, en god arbejdsplads gælder det ikke kun på det daglige arbejde. Flere og flere mennesker bliver nemlig klar over, at det er mindst ligeså vigtigt, at have en god arbejdsstation derhjemme. Kontorstolen er det vigtigste sted at starte. Her handler det om, at man sidder korrekt i en helt korrekt position, så man på den måde, ikke slider kroppen op og dermed ikke ender med at få alvorlige rygskader.

En ergonomisk kontorstol skal være justerbar, så den kan justeres både i ryggen og i selve højden. Vi er alle forskellige i vores størrelse, både i længden på ben og overkrop. Derfor er det vigtigt, at vi sidder korrekt, når vi sidder ned. Hvis man har en justerbar kontorstol og endnu ikke har overvejen, hvordan den ergonomiske korrekte position er, så kan man godt komme i gang.

Mange kontormennesker, som i forvejen har en ergonomisk rigtig arbejdsplads glemmer ofte, at tænke på hvordan deres kontorstol er derhjemme. Det er mindst lige så vigtigt at tænke på hjemmet, da det også slider kroppen op.

Korrekt kontorstol

Kontorstolen skal indstilles korrekt. Dette gøres ved først og fremmest at sikre sig, at man har 90 grader på benene. Du skal nu justere højden på kontorstolen, så ledes at dette er muligt. Når dette er gjort, skal du i gang med at indstille ryggen på kontorstolen. Det er vigtigt, at ryggen altid er rank og at man ikke sidder og falder sammen. Hvis man sidder i en stol, hvor kroppen falder sammen, kan man risikere at få alvorlige rygskader, som man måske skal leve med resten af livet. Husk at sætte dig helt tilbage på stolen når du indstiller den. Hele sædet skal altså anvendes. Når du har indstillet din kontorstol korrekt, er du nu klar til at arbejde på en ergonomisk korrekt arbejdsplads.

Det kan være, at du nu har et skrivebord, som er alt for højt i forhold til din kontorstol. Derfor må du nu overveje, om du måske skal ud og investere i et nyt skrivebord, eller om du vil risikerer rygskader resten af livet.

Hvis ikke arbejdspladsen allerede er opmærksom på de ergonomiske arbejdsstillinger, er det en god idé, at orientere arbejdsgiveren om dette. Det kan give arbejdsgiveren bedre arbejdende ansatte, og det er derfor en utrolig god investering.