Kopimaskiner udgør en sikkerhedsrisiko

Kopimaskinen dør ikke lige foreløbig

Artiklen indeholder reklamelinks

Mange kontormedarbejdere ønsker dagligt kopimaskinen hen, hvor peberet gror, når den endnu engang strejker, blækpatronen er tom og så videre.

Men kopimaskinen dør ikke lige foreløbigt. Den ændrer til at starte med blot form. Uanset at vi i dag kopierer mindre og mindre af hensyn til vores grønne image, vores samvittighed og vores pengepung har vi nemlig stadig brug for kopimaskinen – og den funktion, kopimaskinen betjener den dag i dag udover kopieringen:

Kopimaskiner scanner også

Mange kopimaskiner fungerer i dag som scannere. Og modsat kopimaskinen uddør scanneren ikke lige foreløbigt – og slået sammen får de begge to lov til at overleve som såkaldte multifunktionsprintere.

De danske virksomheder og det offentlige har stadig brug for scanneren. Scanneren er det link mellem den analoge verden og den digitale ditto, der binder dem sammen. Vi har brug for scanneren til at få digitaliseret vores analoge dokumenter – til at få istandsat det hele.

At købe en kopimaskine med indbygget scanner koster i dag ikke mange penge og vælges i praksis af de fleste virksomheder samt det offentlige.

Alle skal være med før end scanneren uddør

Mere interessant er der at tale om, hvornår scanneren uddør, nu vi har fastslået, at kopimaskinen og den dertilhørende print- og kopiservice ikke udgår lige med det samme.

Scanneren uddør først i det øjeblik, vi ikke længere har brug for et bindelink mellem den digitale og den analoge verden.

Der er allerede nu, især af det offentlige, istandsat flere tiltag med det formål at skabe et digitaliseret samfund. Der er næsten udelukkende fordele ved at bruge elektronisk meddeling af dokumenter frem for almindelige breve med dyrt printerpapir.

I øjeblikket ryger papiret ud af et digitalt system i form af print – og ind i et andet i form af scan. Det er en unødvendig proces, men at skulle udskifte denne proces forudsætter, at både første og andet led er blevet fuldstændigt digitaliseret. Man kan som modtager af dokumenter digitalisere sig 100 %, men løsning er ikke brugelig, da leverandører, samarbejdspartnere, bekendte og så videre stadig vil benytte sig af analoge midler.

Det er svært at sætte tal på, hvornår scanneren realistisk uddør – det forudsætter at samfundet som et hele går væk fra at bruge papir før end det kan lade sig gøre. Og her er vi ikke endnu og kommer ikke dertil lige foreløbigt, anslår de fleste eksperter på området.

Multifunktionsmaskiner kan alt

Spillepladen er midlertidigt også blevet ændret af de såkaldte multifunktionsprintere.

En multifunktionsprinter er en kombineret printer-, scanner og kopimaskine. Her får man alle 3 maskiner i en omgang.

Man kan i store træk anklage printeren for at have samme unødvendige rolle i samfundet som scanneren – printeren tager et digitalt dokument og gør det analogt, for at dette analoge dokument så senere hen med en scanner kan blive digitaliseret.

Printeren tjener dog også andre formål i det omfang, at det ikke er pointen, dokumentet senere hen skal digitaliseres med en scanner – for eksempel brevudsendte reklamer, invitationer og des lignende.

Med eDag1 i 2003 og eDag2 i 2005 kom det offentlige et godt stykke ad vejen i forhold til ikke længere at benytte sig af de analoge metoder. Men der er stadig lang vej og vi rammer ikke digitale forhold lige foreløbigt – og derfor får kopimaskinen i form af scanneren i form af multifunktionsprinteren også lov til at overleve for nu..

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Broken Clouds
8
8º - 6º
85%
7.23 km/h
9.8
5.91
lør
5.11
-0.08
søn
4.73
-0.45
man