Når en kontorstol ikke bare er en kontorstol

Artiklen indeholder reklamelinks

KontorstolDe fleste mennesker, i hvert fald i Danmark ved hvad en kontorstol er, og hvad den skal bruges til. Men hvordan ville du beskrive en kontorstol, hvis du mødte en person, som ikke anede hvad det var? Hvor køber du din kontorstol henne og hvad er egentlig bedst, webshop eller fysisk butik?

I Danmark er kontorstole brugt i de fleste hjem og på langt de fleste arbejdspladser. Kontorstole findes i mange former, farver og materialer. De forskellige kontorstole findes ligeledes i forskellige prisklasser, efter hvor de anvendes. Hvilken kontorstol passer godt til dig, er det en rød kontorstol af et lækkert blødt stof, eller er det en brun læder kontorstol?

Det kan en kontorstol bruges til

En kontorstol bruges til at sidde på, når man sidder foran et skrivebord og arbejder. Man ser både kontorstole på forskellige arbejdspladser, men det er langt de færreste hjem, som ikke også har en kontorstol.

En kontorstol er praktisk i og med, at den har et sæde, et ryglæn og ofte ben med hjul. Selve sædet kan dreje rundt, således at man kan dreje rundt uden at skulle bevæge sig alt for meget. Sædet er polstret og har en blød pude, så man kan holde ud at sidde der længe. Ligeledes er ryglænet polstret, på langt de fleste kontorstole. Benene på kontorstolen har hjul, så man hurtigt og nemt kan komme fra den ene ende af arbejdsstationen til den anden og dermed også let kan komme ud og ind under skrivebordet.

Hvor køber jeg min kontorstol

Langt de fleste mennesker vælger at købe deres kontorstole i fysiske forretninger. Dette er grundet, at man kan prøve at sidde i den og derved kan mærke om den passer til kroppen. Ingen mennesker er ens, nogle har korte ben og lang overkrop, mens andre er bygget helt anderledes.

Når du køber en kontorstol i en fysisk butik, kan du altid prøve dens funktioner og indstillinger, og se om den passer til din krop. I disse butikker har man ofte også muligheden for, at få hjælp af en specialist, som derfra kan rådgive dig om de korrekte indstillinger.

Internettet er en anden mulighed, når der skal handles kontorstol. Fordelen ved at handle et sådant sted, er priserne. Når du handler på internettet generelt, er det en stor fordel, at du kan tjekke alle de mange tusinde forskellige webshops ud med hensyn til priser. Du vil derfor aldrig føle dig snydt og kan nemt blive utrolig imponeret over, hvor godt et køb du har gjort dig.

Du har ofte også et større udvalg på diverse webshops. Her er der både flere forskellige farver, modeller og typer. Derfor vil det være nemmere, at finde den kontorstol som falder perfekt i din smag.

Mange mennesker gør dette, at de tager ned i den fysiske butik, tjekker kontorstolen ud, får eksperternes hjælp, og derefter går hjem på nettet og køber varen. Man kan ofte få varen til en billigere pris på nettet, da man ikke skal betale for den service ekspedienten yder.

Sådan indstilles kontorstolen korrekt

Rigtig mange mennesker kender følelse af at have ondt i kroppen, efter en lang arbejdsdag på kontoret. Især er det ofte ryggen, det går værst ud over. Men hvorfor er det egentlig, at kroppen bliver så ødelagt efter at have siddet stille hele dagen, og er der noget vi kan gøre for at undgå dette?

Mange danskere lider konstant af ondt i ryggen, og mistænker den fysiske aktivitet, for at være synderen for dette. Men faktisk er det noget helt andet, som vi bør kigge på, når vi lider af dette problem. Mange arbejdspladser er blevet bedre til at løse problemet, men vi bør også huske på, at problemet lige så let kan opstå i hjemmet.

Det hele drejer sig nemlig om, om vi sidder korrekt. Emnet ergonomi er heldigvis ved at sprede sig godt og grundigt i det danske land, og eftersom flere og flere danskere får smag for at sidde godt, spreder det sig heldigvis også til hjemmet.

Indstilling af kontorstolen

Når man snakker om ergonomi handler det først og fremmest, om en korrekt indstillet kontorstol. Kontorstolen behøver ikke være dyr og fancy, men den bør alligevel have et par vigtige indstillings muligheder. På den måde skåner du nemlig ryggen, for at blive krum og ødelagt. Hvis ikke man passer godt på kroppen, kan man risikere at få rygskade resten af livet.

Indstilling af sædedybden

Det første man skal indstille på kontorstolen er sædedybden. Fra undersiden af knæet til forkanten på kontorstolen skal der være plads til en knyttet hånd. Hvis ikke dette er indstillet korrekt til det være svært at læne sig ind til ryglænet, og dermed bliver sædet for dybt.

Indstilling af ryglænet

Ryglænet skal støtte ryggen. Især er det ryggens læn, som skal støttes. Herved retter vi automatisk resten af ryggen op, og risikerer dermed ikke at få en krum ryg. Det er vigtigt at sidde helt korrekt på sædet, når ryglænet indstilles. På nogle kontorstole er det ligeledes muligt, at indstille højden af ryglænet, dette anbefales også. Når ryglænet er korrekt indstillet, skal det være behageligt at sidde og læne sig tilbage.

Indstilling af højden

Denne indstilling er en af de vigtigste, selvom det er den sidste. Hvis ikke højden på kontorstolen er korrekt indstillet, kan man både få ondt i ryggen, men også benene, da man automatisk vil strække tæerne for at nå jorden. Hvis ikke denne indstilling findes på kontorstolen, eller hvis man blot sidder på en almindelig køkkenstol, hvor dette ikke er muligt, kan man med lidt hjælp bruge en fodskammel, og dermed få en bedre arbejdsstilling.

Man skal ligeledes passe på, at man ikke kommer til at sidde for lavt. Som udgangspunkt skal man tænke på, at knæene skal være lidt lavede end hofterne. Mange ergonomiske arbejdspladser anbefaler, at benene skal være 90 graders vinkel. Hvis benene er i denne vinkel har man den korrekte højde. Husk altid på, at det er vigtigt at man selv føler det bekvemt at sidde der en hel dag.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
12
14º - 7º
73%
4.9 km/h
13.42
5.43
tors
16.34
9.41
fre
15.7
10.75
lør