Pollenallergiker kan blive symptomfri

Næsten alle pollenallergikere kan blive symptomfri

Artiklen indeholder reklamelinks

Den 10. april kunne DMI berette, at sæsonen for birkepollen er i gang. Det betyder, at mange danskere nu atter går ind i sæsonen for allergi og de symptomer, der følger med. Birk er det forårspollen, som langt de fleste allergikere er plaget af.

Det kan være meget forskellige hvilke symptomer, man vil opleve, når man har høfeber og allergi. For langt de fleste er symptomerne dog koncentreret om næse og øjne i form af nysen, tilstoppet næse og kløende øjne. Man kan også opleve lysfølsomhed og nogle er tilmed også plaget af, at øjenlågene hæver op.

Der er altså mange forskellige symptomer ved allergi. Nogle allergikere er plaget mere end andre, hvilket blot gør symptomerne mere irriterende, ubehagelige og besværlige. Nogle pollenallergikere er så plaget af symptomerne i pollensæsonen, at de oplever, at det har en negativ effekt på deres livskvalitet. De kan ikke opholde sig ude, når der er meget pollen i luften uden at opleve tydelige symptomer.

Der er dog ingen grund til at over 1 million danskere kæmper med nysen og tilstoppet næse. Eksperter mener nemlig, at 9 ud af 10 pollenallergikere kan blive symptomfri, hvis de behandler allergien korrekt.

Brug lægemidlerne korrekt

Brug lægemidlerne korrekt

Der findes forskellige lægemidler mod allergi heriblandt Alnok tabletter, som indeholder det virksomme stof cetrizin. Rigtig mange allergikere formår dog ikke at indtage lægemidlerne korrekt. De skal nemlig tages dagligt, når pollensæsonen er i gang, så man både forebygger og beskytter.

Det nytter altså ikke noget udelukkende at tage lægemidlerne, når man mærker symptomerne. De skal tages uanset om man oplever symptomer eller ikke. Man kan sammenligne brugen af lægemidler mod allergi med kvinders brug af p-piller. P-piller skal også tages dagligt, og kan ikke blot tages de tage, hvor man ønsker beskyttelse.

Mange allergikere laver den fejl, og det er netop derfor, at mange har unødvendige symptomer, som de i bedste fald kunne slippe helt fra. Det skal dog nævnes, at dem med den mildeste form for allergi og dermed også de mildeste symptomer, i nogle tilfælde kan klare sig med blot at tage Alnok tabletter eller andre lægemidler efter behov i løbet af pollensæsonen.

Tag allergien alvorligt

Allergi skal tages alvorligt

Rigtig mange allergikere tager ikke sin lidelse alvorligt. Hvis man ikke forstår alvoren i en kronisk lidelse som pollenallergi, kan det også svært at behandle den korrekt. Pollenallergi er på ingen måde livsfarligt, og derfor har mange allergikere og læger tendens til at tage lidt for let på allergi.

Pollenallergi er en kronisk sygdom, som skal behandles derefter. Grunden til at så mange danskere lider af symptomer på grund af pollenallergi skyldes, at man ikke har fundet den behandling, der passer bedst eller at man ikke formår at bruge den korrekt.

Hvis alle allergikere, i samarbejde med sin læge, fandt frem til den rette behandling, og samtidig tog lidelsen så alvorligt, at lægemidlerne blev indtaget rigtigt, ville langt færre danskere lide af nysen, tilstoppet næse og kløende øjne i pollensæsonen.

Egentlig handler det for allergikere om at finde den rette behandling, hvad end det er tabletter fra Alnok eller næsespray, der er den rette behandling for den enkelte.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man