Opmagasiner på marken og spar 20 %

Artiklen indeholder reklamelinks

Opmagasinering har så længst bidt sig fast hos danskerne. Muligheden for at have ens ting liggende uden, at de fylder op hverken i hjemmet eller på lossepladsen falder for mange på et tørt sted. Men ikke alle ved, der er op imod 20 % at spare på at tage en lidt længere køretur.

I dag kan du finde opmagasinering både inde i og uden for byen. Det er opmagasineringsvirksomheden Boxdepotet et godt eksempel på. Her har odenseanere mulighed for at opmagasinere deres ting, men det sker ikke i selve Odense centrum, hvor der hver dag er megen trængsel, megen trafik og derved dårlige vilkår for at komme frem og tilbage. Det sker i stedet i forstaden Otterup, der ligger blot 15 kilometer fra H.C. Andersens hus midt i Odense ifølge Google Maps.

Forklaringen er simpel: I Otterup koster det mindre for Boxdepotet at købe en ejendom og sætte den op til opmagasinering end det gør midt i Odense. Derfor er priserne også lavere for brugerne i sidste ende. Til gengæld skal de køre 15 kilometer ekstra, hvis de bor i Odense, men da det sker på en landevej er det en tur, der er overstået på cirka et kvarter.

Boxdepotet kører en lignende ordning som deres opmagasinering i Odense med depotet i Aarhus – her ligger selve depotet blot ikke i Otterup, men i Hadsten, hvilket ligeledes ligger cirka et kvarters kørsel fra det centrale Aarhus.

Det er Boxdepotets oplevelse, at kunderne gerne kører et kvarter ekstra for potentielt at spare flere hundrede kroner på deres opmagasinering hver eneste måned, fortæller den presseansvarlige.

Opmagasinering som alternativ til lossepladsen

Det er i forvejen fortrinsvis byboere, der benytter sig af muligheden for at opmagasinere deres ting.

I byen, hvor selv en mindre lejlighed hurtigt kan koste 5-7.000 kroner i husleje eller flere millioner at købe er der nemlig ikke plads til alle møblerne. Især ikke, hvis et ungt kærestepar flytter sammen og har brug for at opbevare deres begges ting.

Udover unge kærestepar, der flytter sammen, er det også ældre beboere, der flytter på plejehjem og ikke har plads til alle deres møbler, der benytter sig af opmagasinering. Opmagasinering kan enten være en midlertidig løsning indtil man finder anden mulighed, men også sagtens et permanent alternativ til at smide ens skattede ejendele på lossepladsen, når man ikke længere har plads i eget hjem.

Sidst, men ikke mindst, benyttes opmagasinering i stor stil, når danskere midlertidigt flytter ud af landet i forbindelse med fx studie, ansættelse eller noget tredje. Her har de mulighed for at sætte deres møbler i sikre forhold uden fare for fugt og råd.

Priser for opmagasinering

Når man tager prisen og trækker cirka 20 % fra, som man har mulighed for, hvis man vælger opmagasinering med Boxdepotet i fx Odense eller Aarhus, ender priserne på cirka 300 kroner for knap 10 kvadratmeter. Skulle denne opmagasinering i stedet ske inde i byen, altså selve Odense eller Aarhus, ville det nærmere være 350 kroner om måneden – eller 600 kroner om året mere.