erhvervsejendom

Ny erhvervsejendom? Det skal du vide, inden du køber  

Artiklen indeholder reklamelinks

Har du planer om at købe erhvervsejendom? Så er der en del regler at have styr på. Læs her, hvad du skal huske, når du køber erhvervsejendom.

Når du gerne vil købe en erhvervsejendom, er der regler, du skal have styr på.

Reglerne for køb af bolig og erhvervsejendom er nemlig ikke de samme som for private, og derfor kan du nemt blive forvirret, hvis du ikke har købt en erhvervsejendom før. Vi guider dig til, hvad du skal have styr på, inden du køber dine lokaler.

Grundig gennemgang af ejendommen

Enhver ejendom der skal sælges, kræver en gennemgang. Men er du køber af en erhvervsejendom, er der andre regler der gælder end ved privat boligkøb. Når du køber en erhvervsejendom har du ikke mulighed for at få udarbejdet en tilstandsrapport eller ejerskifteforsikring. Du kan dermed ikke blive sikret for mangler på ejendommen på samme vis som en privat boligejer har mulighed for. *Derfor er det vigtigt, at du tager kontakt til en professionel byggesagkyndig som kan hjælpe dig med en grundig byggetekniks gennemgang og rådgivning af ejendommen. Dette sikrer dig, at du ved, hvilken stand ejendommen er i, og dermed at du ikke bliver ubehageligt overrasket efter overtagelse.

Hvad skal ejendommen anvendes til?

Der er mange regler, når det kommer til erhvervsejendommen. En af dem er bl.a. hvad du vil anvende ejendommen til. For mange erhvervsejendomme kan der være særlig begrænsninger ift. ejendommens anvendelse, som du skal forholde dig til, inden du køber. Der kan være en risiko for, at den virksomhed du har tænkt dig at drive på adressen ikke kan lade sig gøre pga. særlige servitutter. Husk derfor altid at undersøg, hvilke begrænsninger, der evt., måtte være for den pågældende ejendom, så du undgår at skulle finde en ny ejendom.

Ansvarsfraskrivelser i stedet for tilstandsrapport

Når du ikke har mulighed for at få en tilstandsrapport og dermed også få en ejerskifteforsikring, så er det som udgangspunkt sælger, der har et 10-årigt ansvar ift. mangler eller skader på boligen. Der er dog en måde, hvorpå sælger kan undgå dette ansvar. Ofte vil sælger nemlig udarbejde flere forskellige ansvarsfraskrivelser, så sælger dermed ikke hæfter for noget, når du har overtaget ejendommen. En ansvarsfraskrivelse er ofte detaljeret og beskriver grundigt de fejl, du som køber kan eller vil støde ind i. Derfor er det også vigtigt, at du som køber læser disse skrivelser grundigt, inden du køber en ejendom.

Få professionel rådgivning, når du skal købe ny ejendom

bygning inspektionLige såvel som det er en stor beslutning at købe sit første hus, er det også en stor og vigtig beslutning og investering at købe egen eller ny erhvervsejendom. Du skal være sikker på at ejendommen opfylder alle dine og din virksomheds behov, så du ikke risikerer at skulle sælge ejendommen efter ganske kort tid. Et godt råd er derfor at alliere dig med en fagperson, både når det kommer til gennemgang af ejendommens stand, men også den finansielle og lovmæssige del af købet. Derved sikrer du dig, at du får styr på alt, der skal være i orden, når du skriver under. Det medfører, at du kan tage det helt roligt, velvidende om, at der er styr på og overblik over alt det nødvendige.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
10
11º - 5º
69%
9.83 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons