Nyt job - vær opmærksom på dette

Nyt job? Det skal du være opmærksom på, inden du skriver under

Artiklen indeholder reklamelinks

Nyt job - vær opmærksom på dette

Står du med et drømmejob på hånden, kan det være svært at vente med at komme i gang. Men selvom jobbet måske er det, du har jagtet i flere år, er der en række ting, du skal være opmærksom på, inden du skriver under på kontrakten.

De fleste ved godt, at de skal være grundige med at læse deres kontrakter, inden de skriver under. For nogle ansatte, kan kontrakten være meget specifik og nem at gennemskue. Andre gange kan der være formuleringer, som kan forvirre.  Så hvad er det egentligt, du skal være særligt opmærksom på, inden du sætter pen mod papir?

Svaret kan variere meget, da ikke to kontrakter er helt ens. Dog er der en række ting, som du gør klogt i at have overvejet, inden du skifter dit gamle job ud med et nyt.

Hvad binder du dig til?

Når du skriver under på en ny ansættelseskontrakt, binder du dig naturligvis til den virksomhed, du netop er blevet ansat i, så længe du er ansat.

Men i nogle tilfælde kan du risikere også at være bundet ud over den periode, hvor du er ansat. Der kan eksempelvis være indskrevet en konkurrence- eller kundeklausul i din kontrakt. En sådan vil typisk forbyde dig at arbejde for konkurrenter eller kunder i et bestemt tidsrum.

Det er derfor værd at overveje, om du vil give afkald på denne mulighed, når du ikke længere er i virksomheden. Der er intet usædvanligt i, at en virksomhed har disse klausuler indskrevet i en kontrakt. Dog kan det være gavnligt at vide, hvad klausulerne kan få af indflydelse på din fremtid.

Hvad står mellem linjerne?

Nyt job - læs det med småt

Det er en kliche, at man skal være opmærksom på alt det, der står med småt. Men alligevel er der naturligvis en vis rigtighed i, at det er vigtigt, at du får det hele med, inden du skriver under på noget.

Derfor er det en god ide at tjekke, hvilket regler du indirekte siger ja til, når du underskriver kontrakten. Der kan være en række retningslinjer, som virksomheden har for sine ansatte, men som ikke står konkret beskrevet i selve kontrakten. Her vil det være en fordel at vide, hvad disse retningslinjer betyder for dig. Både så du ved, hvordan du skal agere i bestemte situationer, samt at du kender dine rettigheder.

Da det til tider kan være uoverskueligt at gennemskue alle ting, som en ansættelseskontrakt indeholder, kan det være en fordel at kontakte en advokat, hvis du er i tvivl om dine rettigheder. En række advokatfirmaet, som eksempelvis Paragraf Advokaterne, der er advokat i Hadsten, er specialister i ansættelsesret.  På den måde er du sikret, at ud har det fået det hele med og undgår at blive overrasket senere hen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons