hus-til-salg

Overvejer du at sælge dit hus, er det nu du skal slå til

Artiklen indeholder reklamelinks

Går du med planer om at sælge dit hus, og drømmer du om en kort liggetid og et hurtigt salg, kan der være gode grunde til at gøre det nu.

Rigtig mange der går med overvejelser om at sælge deres hus, eller som måske allerede har sat huset til salg, går og gruer for, hvor lang tid der kommer til at gå før huset bliver solgt og kontrakten underskrevet.

Har man taget beslutningen om at sælge sit hus, er man måske allerede på udkig efter et nyt sted at bo. De fleste vil derfor gerne have solgt deres hus så hurtigt som muligt, så de kan komme videre med deres liv.

Er du en af dem, der ønsker at sælge dit hus, og frygter du en lang liggetid og salgstid, er der godt nyt til dig.

Salgstiden er på sit laveste i 10 år

Nye tal fra Boligsiden viser, at den gennemsnitlige salgstid for rækkehuse og villaer lå på 148 dage i august måned. Det svarer til ca. 5 måneders salgstid, og er den lavest registrerede i de seneste 10 år. I flere kommuner – dog primært i hovedstadsområdet – er salgstiden endda lavere end dette.

Sammenlignet med for bare et år siden, er salgstiden faldet med 5,6 %. Den gennemsnitlige salgstid var på sit højeste i 2013, og er siden da faldet, men har altså ikke været så lav på noget tidspunkt i 2010’erne, som den er nu.

Den faldende salgstid skyldes blandt andet et rentefald i 2015, hvor boligrenten faldt gevaldigt. Det har tydeligvis givet flere huskøbere mod på at købe hus, hvilket kommer hussælgerne til gode.

hussalg

Hvis du skal sælge

Har du planer om at sætte dit hus til salg, er det i hvert fald nu markedet er til det, og nu du skal slå til, hvis du ønsker en kort ventetid, og ønsker at sælge så hurtigt som muligt, så du kan komme hurtigt videre med at finde en ny bolig.

Skal du sælge dit hus, er det en god idé med en ejendomsmægler, der har styr på markedet, som kan vurdere huset, og som kan hjælpe dig igennem hele salgsprocessen – fra du sætter dit hus til salg og til køberen sætter sin underskrift.

Er du på udkig efter en god ejendomsmægler i Østjylland, bør du kigge efter denne ejendomsmægler i Auning. Denne ejendomsmægler er med dig gennem hele processen, og kan desuden hjælpe dig med at få dit hus solgt hurtigt og til en god pris.

Ikke alle huse sælger hurtigt

Selvom den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse i øjeblikket ligger på 148 dage, kan salgstiden for netop dit hus godt være længere. Salgstiden og liggetiden for et hus er nemlig meget afhængig af området, kommunen og boligens stand. Selv, hvis du har en god ejendomsmægler, er det ikke sikkert, at du kan få huset solgt inden for 148 dage.

Når du skal sælge, er det derfor en god idé at gennemgå huset for fejl og mangler – også i forhold til tilstandsrapporten – og sørge for at udbedre disse inden huset sættes til salg. Er dit hus fyldt med mangler, og skal der mange forbedringer til, før at huset er i god stand, kan det nemlig være sværere at få solgt huset.

Du skal naturligvis ikke i gang med at give dit hus den helt store makeover i form af for eksempel et nyt køkken, men de små fejl og mangler skal forbedres, inden du sætter salgsskiltet op.

Har du gjort huset præsentabelt og udbedret fejl og mangler, er du derefter nødt til at værne dig med lidt tålmodighed. Ikke alle huse sælger nemlig lige hurtigt, og derfor kan du blive nødt til være tålmodig og forberede dig selv på, at dit hus måske ikke bliver solgt på under 148 dage, og at ventetiden måske er lidt længere, end du havde håbet på.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
19
21º - 17º
84%
7.95 km/h
16.88
13.53
fre
16.88
11.38
lør
16.62
11.74
søn