faa svaret paa ulovlige konserveringsmidler her

EU forbyder MI i visse kosmetikprodukter

Artiklen indeholder reklamelinks

faa svaret paa ulovlige konserveringsmidler herEfter Danmark siden 2012 har presset på hos EU for at få forbudt tilsætningsstoffet, er det endelig blevet en realitet – sådan da. MI er nu blevet forbudt i de såkaldte ”stay on” hudpleje- og skønhedsprodukter – det vil sige, de produkter, der bliver på huden efter påsmøring.

Spørg dit apotek for at være sikker

her finder du hjaelp til de rigtige produkterVil du gerne undgå MI/ MCI og de uønskede parabener? Så er det bedste råd, at du spørger dig til råds på dit apotek. På apoteket har personalet nemlig en faglig baggrund, som butiksansatte i andre forretninger ikke kan hamle op med, når det gælder viden om tilsætningsstoffer mm.

De fleste af os har efterhånden hørt ordet ”parabener” så mange gange, at vi ved, at det er godt, når der står ”uden parabener” på emballagen på forskellige hudplejeprodukter. Hvad, de færreste ved, er, at alternativet til parabener ofte er MI.

Fakta om konserveringsmidler

Det er nemlig meget svært at fremstille kosmetiske produkter uden konserveringsmidler. Faren ved at lade være med at bruge konserveringsmidler er nemlig, at der så kan dannes bakterievækst og svampe i de fugtige produkter. Uden konserveringsmidler, ingen skønhedsprodukter.

Parabener har været brugt siden 1920’erne, hvorfor man har en meget stor videnskabelig indsigt i parabeners virkninger på mennesker. Det betyder også, at man har et godt overblik over hvilke parabener, der er skadelige, og hvilke der er mere harmløse.

MI/ MCI har kun været brugt i relativt få år, og man har begyndte at benytte det som alternativ til parabener, som over en årrække har været meget udskældt. Med MI er ulempen bare, at man ikke kender til de langsigtede effekter af brugen. Da der gennem de seneste år har været en kraftig stigning af allergiske reaktioner på MI, har Danmark presset på for at ulovliggøre stoffet hos EU, hvilket nu er lykkedes.

Fremover ingen MI i produkterne

her er hjaelpen til produkter uden miAt MI nu bliver forbudt, betyder at det bliver sværere at lave plejeprodukter uden parabener, da det, som nævnt, er meget svært at fremstille produkterne uden nogen former for konservering. Der findes dog nogle parabener, som af EU er erklæret ufarlige i lovlige doser, som man i stedet vil finde i produkterne.

 
apoteket vil du kunne få hjælp til at finde de produkter, der indeholder de ”gode” parabener, methylparaben og ethylparaben, som har været brugt i rigtig mange år og derfor er gennemtestet på alle måder.

De nævnte parabener, methylparaben og ethylparaben, er godkendt af Astma-Allergi Danmark. Produkter, der er mærket med deres logo, kan altså indeholde disse parabener i de lovlige koncentrationer – men ikke MI, som ikke er godkendt af Astma-Allergi Danmark.

MI findes stadig i ”rinse off” produkter

Selvom MI nu er forbudt i ”stay on” produkter, kan det stadig findes i ”rinse off” produkter, såsom shampoo og ansigtsrens, der ikke bliver på. Det betyder, at man fortsat skal være på vagt. MI er nemlig et særdeles allergifremkaldende stof, og har man ført udviklet allergien, er man allergisk resten af livet.

MI findes desuden i maling og en række andre produkter, hvor konserveringsmidlet er gavnligt. Det betyder, at hvis man har udviklet MI-allergi, vil et nymalet lokale fremkalde en allergisk reaktion, som kan være meget voldsom i nogle tilfælde.

Danmark, bl.a., kæmper derfor fortsat for at få forbudt MI i alle produkter. I EU forventer man at stemme om et forbud mod MI i ”rinse off”-produkter, mens man har foreslået at fx maling o.lign. skal mærkes tydeligt med det, hvis det indeholder MI.

Disse produkter har tidligere indeholdt MI

Vådservietter til børn fra Huggies har tidligere indeholdt det meget allergene stof, MI. Hudcremer fra Nivea har også tidligere indeholdt MI. Rensecreme fra Garnier har også indeholdt MI. Listen er lang, men fremadrettet er stoffet altså forbudt i de produkter, der ikke bliver på huden.

Vil man gerne undgå at udsættes for (yderligere) påvirkning af MI, kan man tjekke indholdsfortegnelserne på de produkter, man har i hjemmet, og kassere dem, der indeholder MI. Er man tvivl, kan man spørge sig til råds på sit apotek.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre