Få struktur over medarbejderdata med et HR-system

Prioriterer du HR i din virksomhed? Et godt HR-system gør arbejdet lettere

Artiklen indeholder reklamelinks

HR står som bekendt for Human Resources, og ligesom med ressourcerne ude i naturen, skal vi gøre, hvad vi kan for at få mest muligt ud af de ressourcer, der er til rådighed for virksomheden. Heriblandt de menneskelige, som gemmer sig i virksomhedens medarbejdere.

Det lyder meget kynisk at tænke på medarbejderne som ikke andet end ressourcer, og det er heller ikke sådan, man skal gøre, men bundlinjen tænker ikke så meget på andet end tørre tal. Og uden en fornuftig bundlinje, har medarbejderne ikke deres job, og det er heller ikke godt for dem.

Derfor kan man godt til en vis grad tænke på medarbejderne som en ressource, fordi det er de. Og man får mest muligt ud af sine medarbejdere ved at have en plan for dem og et overblik over sådan noget som teamsammensætning og lignende.

Det er det, HR-arbejdet i vid udstrækning går ud på, og det er ikke altid lige let. Hvis man har 2 ansatte, er det let nok at holde styr på, hvem der arbejder med hvad, og det er hurtigt lige at spørge til, hvordan det går. Når man får lidt flere medarbejdere, bliver det mere kompliceret, og her kan man få brug for et HR-system til at holde styr på løjerne.

Få overblikket med HR-systemer

Sammenlign forskellige HR-systemer

Der findes flere forskellige systemer, som kan hjælpe med HR-arbejdet. Alle systemer har styrker og svagheder, og man kan naturligvis finde mange forskellige punkter at vurdere på, som kan betyde, at man vælger det ene eller det andet.

HR-systemer kan være med til at give dig det overblik, du har brug for. Om man vælger et online HR-system, om man laver sit eget system gennem Outlook eller Excel eller noget tredje, eller måske endda har styr på sit HR på papirer, er det vigtigt med systemer, der giver overblikket.

Det vil dog være de færreste, der kan holde styr på arbejdet med HR, hvis systemet består af sedler og papirer. Derfor er det nok på computeren enten lokalt eller online, man skal finde det meste arbejde med HR.

Hav relevant information ved hånden

Find let data med et HR-system

Et godt HR-system skal kunne en række ting. Overblikket er vigtigt, som vi har skitseret ovenfor, men det er ikke alt. Der er rigtig meget information, som kan være relevant at have ved hånden, når man snakker om medarbejderpleje og medarbejderudvikling.

Det er nemlig det, der giver de effektive medarbejdere – glade ansatte som bliver bedre. For at man kan sikre udvikling og trivsel, skal man kende sine medarbejdere, og derfor er det ofte en fordel, hvis ens HR-system kan indeholde sådan noget som DISC-test eller overskuelige dokumenter fra MUS.

På den måde kan man hurtigt finde relevant information om eksempelvis et team i virksomheden, man gerne vil hyre en ny medarbejder til. Så kan man se på de forskellige tests, hvilken type personlighed, man gerne vil tilføje til teamet, eller man kan se, om der er sammenfald mellem forskellige målsætninger eller ønsker fra MUS, som man kan parre med kandidaterne til den ledige stilling.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
19
21º - 17º
84%
7.95 km/h
16.88
13.53
fre
16.88
11.38
lør
16.62
11.74
søn