Robotterne tager slæbet i det offentlige

Artiklen indeholder reklamelinks

Robotter tager slæbet i det offentligeRobotterne overtager verden. Sådan lyder det i hvert fald, hvis man lytter til de mange science fictions film. Nu er robotplæneklipperen kommet til verden, men er den kommet for at blive?

Gennem mange år har man forsket og udviklet diverse robotter. I dag er robotplæneklipperen en af de nyeste på markedet. Den er i særdeles høj  kurs netop nu markedet. Men hvorfor er det egentlig, at vi skal vælge den, frem for den gode gammeldags håndskubbede græsslåmaskine?

Græsset skal slås

Vi har altid gjort det, og den gamle rutine skal stadig gøres, trods det kan være en smule irriterende, at skulle slå græs så tit hvert år. Når sæsonen endelig melder sin ankomst, så begynder alt pludselig at spire. Dette gælder selvfølgelig også græsset, som igen skal slås på ny. Det handler hvert år, om et utal af gange græsset skal slås.

I dag findes et utal af robotter. Især er robotplæneklipperen blomstret på markedet. Men er den kommet for at blive? Den har helt sikkert sat sine spor, og gjort det en del nemmere for mange mennesker, når det handler om at skulle ordne haven.

Spørgsmålet er, hvad det er der gør, at vi vælger robotterne frem for de almindelige hånddrevne maskiner. Man må sige, at vores adfærd i dag afspejler dovenskaben. Men om det kun er dovenskaben, som spiller ind, når vi vælger robotter vil vise sig.

Det offentlige og robotter

De offentlige, som eksempelvis kommunerne landet over, er også begyndt at anvende disse robotter. En robotplæneklipper er smart, fordi den i bund og grund arbejder selv. Det betyder ligeledes, at man på denne front kan spare en stor mængde arbejdskræft.

Med en robotplæneklipper sætter man nogle sensorer op på plænen, hvor efter den selv kan programmeres til, at vide hvor den skal arbejde. På den måde sparer kommunen tid og penge. Det er derfor en investering at anskaffe sig en robotplæneklipper. Nu kan man pludselig spare en helt masse arbejdskraft væk og dermed en masse løn, som ikke længere skal udbetales.

For kommunerne er det udelukkende en investering, som i længden vil kunne tjenes ind. En robotplæneklipper er jo ikke ligefrem gratis.

Robotplæneklippere i det private

Når man kigger på de private hjem, kan man også se en drastisk forskel. I dag handler det meget om luksus og dermed vil man ofte gerne anskaffe sig robotter og andre maskiner, som gør hverdagen nemmere og lettere at komme igennem. Dermed sagt, at det ikke altid handler om dovenskab. Det handler måske nærmere om status i de forskellige haver. Er der en nabo, som har anskaffet sig en sådan maskine, så går der ikke mange uger, før de andre naboer følger efter.

Det er da smart med en maskine, som kan klare arbejdet for dig. Hvorfor så ikke gå ud og investerer i en. Kommunerne rundt om i landet er godt i gang, så det er kun et spørgsmål om tid, før de fleste mennesker rundt om i Danmark også har en hver.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
8º - 6º
91%
6.21 km/h
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre
5.38
2.57
lør