Sådan øger du sammenhold og arbejdsglæde på arbejdspladsen

Sådan øger du sammenhold og arbejdsglæde på arbejdspladsen

Artiklen indeholder reklamelinks

Sådan øger du sammenhold og arbejdsglæde på arbejdspladsenSammenhold blandt dine medarbejdere er en forudsætning for et veludført stykke arbejde.

Kan medarbejderne ikke samarbejde, især under pres, kan de heller ikke performe – og du risikeret at se motivationen blandt medarbejderne dale måned efter måned.

Heldigvis findes der værktøjer og metoder til at forbedre samarbejdet blandt dine medarbejdere, til at øge motivationen og glæden ved at gå på arbejde og til i det hele taget at få mere ud af de mennesker, der er ansat i din virksomhed. De tips vil vi gerne give til dig her.

Firmaudflugt

Tag en dag ud af kalenderen – eventuelt to dage, torsdag og fredag eller fredag og lørdag, find et busselskab og lav en firmaudflugt for alle medarbejdere.

Firmaudflugten kan være et kroophold, wellnessophold, et mere action-præget ophold med teamwork og events eller noget helt fjerde.

Det vigtige er, at medarbejderne er sammen og kommer tættere på hinanden. Det kan være en god idé at lade ægtefæller tage deres bedre (eller værre, for kvinderne) halvdel med. På den måde lærer ægtefællen også arbejdspladsen at kende og menneskerne bag. Det kan betyde en længere snor for den ansatte, der skal arbejde sent i en periode, at hans eller hendes ægtefælle kender til arbejdspladsen.

Vær opmærksom på, at firmaudflugten skal have et fagligt indhold for at medarbejderne ikke senere rammes af et kontant krav fra SKAT. Fagligt indhold kan være oplæg, foredrag, sessioner, workshops eller en helt femte ting. Er du i tvivl om den planlagte firmaudflugt indeholder fagligt indhold bør du tage kontakt til virksomhedens revisor for at være sikker.

Vis medarbejderne, hvor I er på vej hen

For at medarbejderne er motiverede skal de kunne se et resultat af den indsats, de lægger. En god måde at vise dette på er ved jævnligt at holde whiteboard-sessioner, hvor fremskridt og status på fælles projekter kan vises.

Kan medarbejderne i din virksomhed se, at deres arbejde bærer frugt og at I nærmer jer de mål, der er sat, bliver de også mere motiverede for fortsat at lægge en indsats.

Vil du gå endnu videre er det muligt at lade medarbejderne medbestemme, hvor I som virksomhed skal bevæge jer hen. Kan medarbejderne ikke alene se resultat af deres arbejde, men også være med til at udstikke kursen, ser det en direkte konsekvens af deres arbejde. Der er intet så demotiverende som at arbejde på et projekt, der for dig slet ikke giver mening og hvor du tror den udstukne kurs er forkert. Sådan har både chefer og medarbejdere det. De på det operationelle niveau i virksomheden har input, det stratetiske niveau ikke ser – inddrag medarbejderne og sæt sammen kursen for fremtiden.

Sociale arrangementer om fredagen

At øge glæden ved arbejde og sikre at medarbejderne kender hinanden behøver ikke at være hverken svært eller dyrt. Faktisk kan det være så nemt som at afholde en fredagsbar på arbejdspladsen, hvor medarbejderne kan blive til en øl eller to.

Måske den nemmeste løsning – men stadig en fin en af slagsen.

Hvornår holder I næste fredagsbar?

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man