Gave-til-medarbejdere

Sådan forkæler du medarbejderne under Corona

Artiklen indeholder reklamelinks

Har dine medarbejdere gjort en god indsats under Corona? Få gode råd til, hvordan du kan forkæle dine medarbejdere.

Corona har betydet, at mange ansatte er blevet hjemsendt, mens andre har måtte arbejde hjemmefra og knokle for at holde momentum i arbejdet i en anderledes hverdag. Selvom flere og flere så småt er begyndt at vende tilbage til arbejdspladsen er der dog fortsat mange i særligt større virksomheder og kommunale afdelinger, som må holde ud med hjemmearbejdet lidt tid endnu.

Har dine medarbejdere gjort et godt stykke arbejde, og ønsker du at belønne dine medarbejderes indsats under Corona, kan det være en rigtig god idé at give en form for gave. Dette viser din taknemmelighed overfor medarbejderen, og kan samtidig være med til at øge medarbejderens motivation og arbejdsglæde i denne specielle tid.

Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du kan forkæle dine medarbejdere, uden at medarbejderen bliver beskattet for det.

Vær opmærksom på beskatning af personalegoder

Overvejer du at forkæle dine medarbejdere med en gave for at takke dem for deres indsats under Corona, skal du være opmærksom på, at du kan risikere at medarbejderen skal beskattes. For mindre personalegoder gælder det, at medarbejderen ikke beskattes af mindre personalegoder, hvis de har en samlet værdi på op til 1.200 kr. om året.

Det betyder, at hvis personalegodernes værdi til medarbejderen, herunder også medarbejderens julegave, overstiger 1.200 kr. om året, skal medarbejderen beskattes. Det er medarbejderens eget ansvar at indberette den samlede værdi af personalegoder, men hvis det enkelte personalegode overstiger en værdi på 1.200 kr. er det dig som arbejdsgiver, der har pligt til at indberette personalegodets værdi til SKAT.

Mindre personalegoder omfatter blandt andet af gaver, vin, chokolade, blomster og julegaver. Julegaver og andre mærkedage-gaver er dog skattefri, så længe værdien af gaven ikke overstiger 900 kr. Kontanter og gavekort, som kan laves om til kontanter er dog ikke skattefri.

Gaver du kan give til dine medarbejdereMedarbejder-faar-blomster

Hvis du gerne vil belønne dine medarbejdere og takke dem for deres indsats under Corona-nedlukningen, er der flere slags gaver, du kan vælge at give.

1. Blomster

Blomster kan være en rigtig fin måde at vise sin taknemmelighed overfor medarbejderne på. Bestil en buket til medarbejderne online og få dem sendt direkte til medarbejdernes adresse.

2. Vin

Vil du gerne forkæle medarbejderne, kan vin også være en god gave til medarbejderne. Vin er en nem og populær firmagave, da de fleste kan lide rødvin, hvidvin eller begge dele. To flasker vin kan derfor være en rigtig fin gave, når du vil give dine medarbejdere lidt ekstra.

3. Chokolade

En lækker æske med chokolade kan også være en rigtig god gave, når du ønsker at forkæle medarbejderne. Chokolade er noget de fleste godt kan lide, og kan være med til at give lidt ekstra selvforkælelse til medarbejderne.

Spiritus

Spiritus er også i stigende grad blevet en populær gave at give til medarbejderne- Det kan være en flaske whisky, rom eller måske en lækker flaske gin, som medarbejderne kan nyde i fritiden. Særligt gin er blevet en populær type spiritus til både mænd og kvinder.

Gavekurv

En gavekurv fyldt med alle mulige lækre sager er en god måde at forkæle en medarbejder på. Mange virksomheder vælger da også at give en gavekurv, når de ønsker at forkæle medarbejderne. Det skyldes, at gavekurve kan sammensættes med mange forskellige ting, så de passer til lige netop den medarbejder, som skal have den.

Gavekort til madoplevelse

Restauranterne og caféerne er for nyligt blevet genåbnet, og det kan derfor være en oplagt mulighed med et gavekort til brunch, cafébesøg, en 3-retters menu og lignende. Med et gavekort til en madoplevelse kan du både forkæle med m en god madoplevelse og samtidig bidrage til at støtte de restauranter og caféer, som i en lang periode har været nedlukket.

Gavekort til shopping

Nu hvor de fysiske butikker er genåbnet, er der rig mulighed for at få styret købelysten. Med et gavekort til shopping har medarbejderen mulighed for selv at vælge, om gavekortet skal bruges på nyt boliginteriør, tøj, sko eller mad- og drikke.